Friday, 9 December 2016

Kereta Sewa Di Tawau Semasa Musim Cuti Sekolah

Kereta Sewa Murah Tawau


Apa khabar semua?? Dah lama kami tak jenguk blog ni. Maklumlah, sibuk dengan urusan kereta sewa bagi semua pelanggan-pelanggan kami di Tawau. Terima kasih atas sokongan ya. Sedar tak sedar sekarang dah hujung tahun dan kita sekarang sedang berada di musim cuti sekolah. Kanak-kanak semua mesti seronok kan? Bagi ibubapa yang membawa anak-anak ke Tawau untuk bercuti atau melawat keluarga, jangan lupa hubungi Kereta Sewa Tawau J3 untuk mendapatkan kereta sewa yang paling murah di Tawau ya.

Sejak last sekali kami post di blog ini 6 bulan yang lepas, begitu banyak yang telah berlaku. Tapi yang pastinya semua yang baik-baik saja. Pelanggan semakin ramai, cuma kereta sewa kami saja yang tidak mencukupi. Kadang-kadang ada tempahan yang terpaksa kami tolak kereta tiada kereta sudah yang dapat kami berikan. Mohon maaf ya. Kami akan berusaha menambah kereta-kereta sewa kami di masa depan untuk kemudahan anda semua.

Apa pun, kami sentiasa open untuk tempahan. Tapi jangan tempah last minit ya, itu memang confirm susah sikit mau dapat kereta tu. Ada baiknya kalau buat tempahan awal. Untuk bulan Disember ini, seperti biasa tempahan yang kami terima memang berlipat-ganda. Apa pun, masih ada kekosongan lagi. Pada yang berminat menempah kereta sewa murah di Tawau, jangan lupa SMS/WHATSAPP Kereta Sewa Tawau J3 di talian 014-9669-359. Siapa cepat, dia dapat yea. Oh ya, kenapa SMS/WHATSAPP saja? Nak call tak bolehkah? Begini, kami belajar dari kesilapan. Banyak yang telah kami pelajari. Bila call, perbualan verbal, kadang-kadang apa yang kami sampaikan tidak seperti yang diterima (difahami) pelanggan. Lepas tu nanti timbul isu "eh, hari tu bukan kamu cakap begini kah?" Jadi untuk elakkan misunderstanding, kami sekarang prefer black and white, bertulis. Anything nanti, boleh refer semula pada thread perbualan. Mudah kan? Jadi untuk tempahan seterusnya, sila SMS/WHATSAPP kami di talian 014-9669-359 ya. Terima kasih dan teruskan memberi sokongan.


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Tuesday, 7 June 2016

Kereta Sewa di Bulan Ramadhan



Perlukan perkhidmatan kereta sewa di Tawau sepanjang bulan Ramadhan ini? Hubungi kami segera di talian 014-9669-359. Kalau panggilan tak diangkat, boleh terus sms atau hantar Whatsapp pada kami di Kereta Sewa Tawau J3. Di bulan Ramadhan ini ramai juga yang balik kampung, lebih-lebih lagi bulan Ramadhan kali ini bermula di musim cuti sekolah. Jadi ramai lah yang pulang ke Tawau ni untuk menyambut puasa yang pertama dengan keluarga masing-masing.

Kami di J3 tetap lancar memberikan perkhidmatan kereta sewa untuk anda semua di bulan puasa ini. Bila-bila masa sahaja boleh hubungi kami sekiranya memerlukan kereta sewa. Ramai yang selalu tanya harga sewa bila menghubungi kami. Sebenarnya harga sewa untuk semua kereta kami boleh dirujuk di laman blog ini. Tekan sahaja tab rate kereta sewa di atas tu ya.

Selain dari urusan yang melibatkan pekerjaan, biasanya kereta-kereta kami disewa pada musim puasa untuk memudahkan urusan membeli-belah. Kalau ada anak-anak yang balik dari perantauan di musim puasa ini, mereka akan menyewa kereta untuk membawa ibu ke pasar bagi membeli barangan untuk di masak semasa berbuka puasa nanti. Betul kan? Sewa kereta di Tawau sekarang tidaklah semahal dulu. Kalau mahu yang paling save budget, macam biasa lah, hubungi sahaja Kereta Sewa Tawau J3.

Jadi jangan tunggu lama-lama. Kami bukan ada stok beratus-ratus kereta untuk disewakan. Kadang-kadang memang selalu fully booked. Ramai juga yang kecewa tu. Jadi untuk mengelakkan kekecewaan di bulan Ramadhan ini, hubungi kami dengan segera di talian 014-9669-359 untuk mendapatkan kereta sewa anda ;)



Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Tuesday, 3 May 2016

Kereta Sewa Murah di Tawau

Kereta Sewa Tawau J3 0149669359


Pertama kali datang ke Tawau? Perlukan kereta sewa yang murah-murah saja? Hubungi kami dengan segera. Kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Harga kami pasti membuat anda berada sangat lega. Ramai yang kata begitu kepada kami, lega sangat jumpa website kami atau jumpa facebook page Kereta Sewa Tawau J3, lega sebab akhirnya jumpa juga syarikat kereta sewa yang bagi harga sewa yang cukup murah.

Kenapa kami bagi kereta sewa yang murah-murah? Itu cara kami nak bantu anda semua yang betul-betul memerlukan kereta sewa. Tak semua orang mampu bayar lebih kan? Kadang-kadang ada yang menyewa kereta kami ni di kalangan mereka-mereka yang baru posting, baru nak start kerja di Tawau. Pastinya duit merupakan satu isu besar kepada mereka. Jadi disini kami memainkan peranan untuk memudahkan mereka bergerak ke tempat kerja pada kos yang cukup murah.

Kami bersyukur kerana sehingga ke hari ini perkhidmatan yang kami tawarkan mendapat sambutan yang cukup menggalakkan dari semua pihak. Kami mula beroperasi beberapa tahun yang lepas dalam perniagaan kereta sewa ini. Bermula dari dua buah kereta sahaja. Kereta Proton Wira dan juga kereta Perodua Kancil. Hari ini jumlah kereta kami semakin bertambah kerana permintaan yang tinggi dari pelanggan-pelanggan yang memerlukan kereta sewa yang murah. Terima kasih kami ucapkan.

Walaupun kelebihan kami adalah dalam menawarkan kereta sewa yang murah, ada juga pelanggan yang menghubungi kami untuk menyewa kereta  mewah yang agak mahal harganya. Bukan sekali dua kami mendapat panggilan telefon untuk menyewa Ninja King, BMW, Alphard dan sebagainya. Akibat dari itu kami sekarang sedang berkira-kira untuk meluaskan niche kami dari kereta sewa murah kepada kereta yang mewah juga. Maksudnya, selain menawarkan kereta sewa murah, sekarang kami juga turut menyewakan kereta yang mewah untuk pelanggan yang memerlukannya. Perkara ini sekarang dalam proses pelaksanaan. Doakan kami berjaya ya.

Dalam pada itu, jangan risau. Walaupun kami dah sewakan BMW satu hari nanti, status kami sebagai penyedia kereta sewa yang paling murah di Tawau tetap berjalan seperti biasa. Kami akan pastikan tiada sesiapa yang akan terbeban membayar sewa kereta dengan kami. Oleh itu, kalau anda memerlukan kereta sewa yang murah di Tawau, hubungi kami dengan segera di talian 014-9669-359. Terima kasih ;)



Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Monday, 18 April 2016

Sewa kereta Terkini di Kereta Sewa Tawau J3

Lama kami tak post di blog ini. Maklum lah, tiada berita terkini. Tapi pada hari ini kami ada satu berita baru untuk anda semua. Untuk makluman, ada pindaan baru terhadap rate sewa kereta kami di Kereta Sewa Tawau J3. Jadi sekarang ada list terkini untuk harga kereta sewa dan juga penambahan beberapa jenis kereta baru untuk anda semua. Jom semak!









Amacam? Sebenarnya tak ada beza yang ketara sangat dari segi harga. Masih murah seperti dulu juga. Cuma bezanya sekarang dan tiada potongan harga untuk sewaan 3 hari. Kami anjakkan kepada 7 hari. Rate pula sama sahaja. Jadi untuk makluman semua, berkuatkuasa 18 April 2016, inilah rate kereta sewa di Kereta Sewa Tawau J3. Sekian dan teruskan sokongan anda semua. Kami amat menghargainya ;)



Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Wednesday, 9 March 2016

Sistem Tempahan Kereta Sewa Tawau J3

Kereta Sewa Tawau J3 Booking System


Apakah sistem tempahan kereta sewa Tawau J3? Ok, ramai yang bertanyakan kami bagaimana kami uruskan tempahan kereta sewa kami. Mungkin agak rumit kalau kereta sewa semakin banyak dan tiada sistem yang teratur, pasti akan ada booking yang terlepas pandang nanti. Masa mula-mula start bisnes kereta sewa dulu, kami guna sistem manual saja. Tiap booking kami tulis satu-satu di whiteboard. Memang leceh tahap gaban. Penat dan serabut tak payah cakap lah.

Akhirnya kami mula terfikir apa cara yang paling mudah untuk melakukan semua ini? Ada banyak car rental booking system yang dijual di luar sana, tapi semuanya mahal. Kalau ada yang murah pun, bukan senang nak digunakan. Dipendekkan cerita, kami gunakan apa yang ada. Kami gunakan MS Excel. Lagipun benda ni percuma. Mula-mula tu kami buat jadual biasa-biasa saja, key-in secara manual. Tapi tiap kali ada customer call, kami kena buka laptop baru dapat check. Kami tak dapat bagi jawapan pantas pada customer. Kami pun fikir, macam mana nak masukkan jadual ni dalam handphone? Ala-ala apps begitu. Jadi senang nak check tiap kali customer tanya. Nak key-in pun tak perlu buka laptop, guna handphone pun boleh.

Akhirnya, kami dapat jawapan apabila buat banyak search di google. Jawapannya adalah guna VBA atau Visual Basic Application di MS Excel. Kami ubahsuai jadual kami seperti apps car rental yang ada di google play. Favourite kami adalah Gimin. Kami copy lebih kurang sama dan akhirnya dapat juga kami membuat sebuah sistem tempahan kereta sewa yang mudah untuk kami gunakan. Ramai customer selalu takut-takut dan tak konfiden bila dah buat booking. Takut kami tak tulis atau lupa pada tempahan mereka. Untuk makluman, sejurus saja kami dapat info yang kami perlukan dari penyewa seperti nama, no kad pengenalan, masa/tarikh ambil serta pulangkan kereta, booking itu serta merta kami key-in ke dalam handphone kami. Dan tiap tempahan kami pasang reminder 24 jam sebelum tarikh penyerahan kereta. Jadi confirm tak lupa punya.

Jadi pada semua customer yang buat tempahan dengan kami, jangan risau. Tempahan anda selamat dengan kami. Kami takkan terlupa. Jadi tunggu apa lagi? Silakan buat tempahan sekarang, Harga confirm murah ni ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 4 March 2016

Jangan Sampai Tak Dapat Dihubungi



Apa maksud tajuk post kami "jangan sampai tak dapat dihubungi" tu? Bukan gimik atau apa. Tapi kali ini kami ingin sampaikan sesuatu yang penting kepada rakan-rakan semua. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 akan lock tempahan penyewa kereta di dalam sistem kami, masa ambil dan pulangkan kereta kami take note betul-betul. Bila sampai masa untuk memulangkan kereta, kami akan menghubungi penyewa semula untuk konfirm semula jam berapa kereta akan dikembalikan, jam berapa kereta akan berada di airport etc.

Masalah akan timbul sekiranya penyewa kereta yang sepatutnya mengembalikan kereta tidak dapat dihubungi langsung. Samada dia menutup telefon ataupun langsung tidak menjawab panggilan. Apabila kami tidak dapat menghubungi penyewa, kami akan hantar sms ataupun whatsapp. Kalau mesej kami mendapat respon dan diberikan alasan yang munasabah kenapa kereta belum dikembalikan, kami tidak akan mengambil apa-apa tindakan dan menunggu. 


Tapi sekiranya mesej kami tidak diberi respon dalam tempoh yang cukup lama, 24 jam misalnya, kami akan mengambil tindakan. Begitu juga kalau penyewa memberi respon tapi respon yang diberi itu mencurigakan dan mengandungi unsur-unsur penipuan. Kami akan ambil tindakan. Apa tindakan yang akan kami ambil? Pertama sekali, setelah lebih 24 jam tidak dapat dihubungi atau menghantar mesej yang berunsur penipuan, kami akan membuat laporan di Balai Polis. Selepas membuat laporan polis, kami akan upkan gambar kad pengenalan dan lesen penyewa di facebook bagi meminta bantuan warga setempat untuk membantu kami mengenalpasti penyewa dan sekaligus membantu kami mendapatkan kereta kami balik.

Niat kami menaikkan gambar kad pengenalan dan lesen penyewa di facebok bukanlah berniat untuk mengaibkan ahli keluarga penyewa. Kalau tak bersalah, kenapa nak malu kan? Tujuan kami hanyalah untuk mendapatkan kereta kami balik. Setelah berjaya mendapatkan kereta kami semula, gambar kami akan delete serta-merta. Hampir 99.99% penyewa kereta kami adalah orang-orang yang jujur dan kami tidak pernah mendapat masalah ini. Cuma ada golongan 0.01% ini yang kalau menyewa banyak saja tipu helahnya dan tak dapat dihubungi. Akibatnya, gambar kad pengenalan dan lesen naik di facebook untuk tatapan umum.

Terima kasih kepada 99.99% penyewa kereta sewa kami yang baik dan jujur. Kami sangat menghargainya. Pada golongan 0.01% itu, jadilah manusia yang baik dan jangan menyusahkan orang lain. Kami bersyukur kerana sehingga hari ini, kami sentiasa mendapat sokongan warga Tawau. Walaupun ada yang tidak jujur di kalangan penyewa-penyewa kami, tapi dengan bantuan warga Tawau, kami begitu mudah mendapat kereta-kereta kami balik. Terima kasih semua. Kami sangat-sangat menghargai anda. Terima kasih atas segalanya ;)



Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Thursday, 11 February 2016

Video Pelanggan Kereta Sewa Tawau J3



Ini merupakan video pelanggan kami di Kereta Sewa Tawau J3 yang telah kami muat-naik ke youtube baru-baru ini. Kami sedar betapa pentingnya sokongan pelanggan-pelanggan kami selama ini. Tanpa sokongan mereka, kami pasti akan gulung tikar. Jadi terima kasih banyak kami ucapkan pada mereka yang telah menyewa kereta dengan kami sebelum ini. Sokongan anda semua amat bermakna pada kami.

Kami sebenarnya suka menangkap gambar-gambar pelanggan kami sebagai kenang-kenangan. Dan sebahagian dari gambar-gambar itu pernah kami siarkan di blog ini dan juga di Facebook Kereta Sewa Tawau J3. Memandangkan proses membuat video begitu mudah sekarang ni, maka kami pun mengambil kesempatan mengabadikan sebahagian kecil gambar-gambar ini ke dalam bentuk video. Untuk makluman, kami buat slideshow video ini menggunakan handphone sahaja. Tapi kami berpuashati dengan hasilnya.

Apa pun, terima kasih yang tidak terhingga kepada "bintang" sebenar video ini kerana memilih kami sebagai pembekal kereta sewa mereka. Sokongan mereka, termasuk semua pelanggan-pelanggan kami dari dahulu sehingga sekarang begitu penting kepada kami di Kereta Sewa Tawau J3. Teruskan sokongan anda semua. Tanpa sokongan anda, maka sukar bagi kami untuk meneruskan perkhidmatan kereta sewa yang murah di Tawau ini. Teruskan memberi sokongan dan terima kasih atas segalanya ;)



Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Saturday, 6 February 2016

Selamat Tahun Baru Cina 2016

Selamat Tahun Baru Cina dari Kereta Sewa Tawau J3


Lagi 2 hari saja lagi kita akan menyambut perayaan Tahun Baru Cina. Selamat Tahun Baru Cina 2016 dari kami di Kereta Sewa Tawau J3. Sebagai rakyat Malaysia kami sangat bangga kerana dapat merayakan pelbagai jenis perayaan di negara ini. Masyarakat kita yang majmuk dan terdiri daripada berbilang bangsa, kaum dan agama memungkinkan kita semua dapat meayakan pelbagai perayaan yang meriah sepanjang tahun.

Untuk makluman, Tahun Baru Cina kali ini adalah amat meriah di Tawau. Sejak awal lagi daerah Tawau disajikan dengan pertandingan tarian naga di Dewan Masyarakat Tawau. Disamping itu, festival Tahun Baru Cina juga akan berlangsung di padang bandaran Tawau. Di mana pada masa kini padang bandaran Tawau bercahaya disirami dengan cahaya-cahaya tanglung yang sangat cantik sekali. Selain itu, pada tahun ini juga sambutan terhadap kereta sewa kami amat luarbiasa. Kereta semua telah habis di tempah sempena Tahun Baru Cina ini. Terima kasih pada semua yang memberi sokongan.

Kepada ahli keluarga, rakan-rakan dan semua pelanggan kami yang merayakan Tahun Baru Cina, di kesempatan ini kami ingin mengucapkan Gong Xi Fa Cai dan semoga tahun monyet api ini akan membawa lebih banyak rezeki dan kekayaan dan tuah buat anda semua. Ikhlas dari kami di Kereta Sewa Tawau J3 ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Thursday, 4 February 2016

4 Sebab Mengapa Memandu Di Tawau Tidak Menyeronokkan

Sumber: google.com

Awas! Ini ada 4 sebab mengapa memandu di Tawau tidak menyeronokkan. Bagi yang baru pertama kali datang ke Tawau, baca ni betul-betul. Kepada yang dah berkali-kali datang ke Tawau, sila baca untuk info agar sentiasa beringat dan kepada warga Tawau, sila baca supaya kita dapat berbuat sesuatu untuk megurangkan benda-benda ini dari terus terjadi. Jadi apakah 4 sebab yang boleh menyebabkan anda tidak seronok ketika memandu di Tawau?


1. Keadaan Jalanraya Yang Tidak Standard (tiada kualiti)
Untuk makluman, jalanraya di Tawau ini tidak cantik seperti jalan di Semenanjung Malaysia. Contoh boleh lihat gambar di atas. Memang buruk dan tidak ada standard. Gambar di atas itu masih boleh dikira ok lagi sebenarnya. Kalau nak tahu, banyak lagi jalanraya di Tawau ini yang begitu daif. Berlubang sana sini, tidak rata dan membahayakan pengguna jalanraya lebih-lebih penunggang motosikal. Sekiranya anda memandu di Tawau ini, dinasihatkan tak perlulah bawa kereta laju-laju sebab kebarangkalian anda terlanggar lubang di tengah jalan atau di pinggir jalan adalah sangat tinggi. Kereta rosak, rim bengkok dan anda juga akan melambung dalam kereta. Akibatnya anda akan berasa tidak gembira langsung ketika memandu.

2. Sikap pemandu bas awam yang tidak ikut aturan
Kebanyakan warga Tawau bergantung harap kepada pengangkutan awam seperti bas atau bas mini untuk pergi kerja atau pergi ke bandar. Tapi dukcita dimaklumkan, pemandu-pemandu bas awam di Tawau ini kadang-kadang memandu tanpa memperdulikan pengguna jalanraya yang lain. Bas-bas ini biasanya berhenti di tepi-tepi jalan untuk mengambil dan menurunkan penumpang. Sekiranya mereka ingin masuk semula ke jalanraya, ada kalanya langsung tak bagi singnal dan masuk melulu ke laluan. Mereka takkan peduli kereta kita ada di sebelah atau sedang laju dari belakang, mereka tetap masuk laluan juga. Kalau anda tak biasa, mungkin akan rasa terkejut dan geram. Bas itu akan menghimpit kereta anda agar mereka dapat masuk laluan. Ada kalanya di laluan yang agak sempit, mereka akan berhenti lebih kurang di tengah jalan untuk menurunkan penumpang dan kita di belakang kena tunggu sehingga mereka selesai. Memang selfish, tapi itulah cara pemandu bas di Tawau.

3. Tempat parking kereta yang terhad
Untuk makluman, tempat parking kereta di Tawau betul-betul terhad. Lebih-lebih lagi di kawasan yang sibuk seperti Fajar, Sabindo dan kawasan di sekitar pasar Tanjung dan pasar Ikan. Anda tidak perlu hairan kalau dah berpusing-pusing satu jam tapi masih tidak jumpa tempat parking. Semua orang di Tawau mengalami masalah yang sama. Sekiranya anda ada urusan di bandar Tawau atau ingin membeli belah di Pasar tanjung atau Pasar Gantung misalnya, sila datang awal sebelum jam 7 untuk mendapatkan tempat parking. Jam 7.45 pagi ke atas semua tempat parking akan penuh. Tapi kalau anda jenis yang tak kisah berjalan kaki jauh-jauh, anda boleh parking kereta di kawasan berdekatan Kastam dan juga di kawasan berdekatan Alliance bank. Di situ kadang-kadang ada tempat parking walaupun di masa peak hours. Tapi anda kena bertabah lah berjalan kaki ke destinasi yang lain-lain sekiranya meletakkan kenderaan di situ.

4. Double parking
Masalah double parking ini timbul akibat dari masalah tempat parking yang terhad. Oleh kerana susahnya mencari tempat parking di Tawau ini, maka ada orang yang selfish akan membuat double parking. Contoh tempat yang paling kerap terjadinya double parking di Tawau adalah di sekitar Maybank Fajar, CIMB, Milimewa dan Pasar Tanjung. Double parking ini memang menyusahkan semua pengguna jalanraya yang lain. Akibat mereka-mereka yang selfish ini, maka keadaan jem dan sesak di tempat-tempat yang disebutkan terjadi setiap hari dan hampir sepanjang masa kecuali pada waktu malam. Apa sebenarnya yang terjadi kalau double parking? Bila seseorang pemandu membuat double parking, dia sebenarnya telah "makan" jalan. Maka kenderaan lain yang berada di belakang kereta yang double parking itu kena tunggu sehingga laluan sebelah clear untuk mereka meneruskan perjalanan. Ini kerana laluan utama mereka telah di "block" oleh kereta yang double parking tadi, jadi mereka kena tunggu sehingga tiada kereta di laluan sebelah supaya mereka boleh memotong kereta yang "makan" jalan tadi bagi meneruskan perjalanan. Keadaan ini sering berlaku di tempat-tempat yang disebutkan tadi. Elakkan kawasan yang sering terjadi double parking ini untuk mengelakkan tekanan perasaan ketika memandu di Tawau.

Jadi itu adalah 4 sebab yang boleh menyebabkan anda tidak seronok ketika memandu di Tawau. Bagi penyewa-penyewa kereta kami di Kereta Sewa Tawau J3, suka kami nasihatkan agar sentiasa berhati-hati ketika memandu di Tawau. Sentiasa rancang perjalanan lebih awal dan elakkan tempat-tempat yang sesak di Tawau ketika waktu puncak. Jika anda merancang perjalanan dengan baik, memandu dengan cermat dan elakkan tempat-tempat yang sentiasa sesak, pasti akan lebih seronok memandu di Tawau ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
Tempahan Online
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trade.enterprise@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Monday, 25 January 2016

Penyewa Kereta Dari Luar Negara 2.0



Selain dari penyewa kereta di dalam negara, Kereta Sewa Tawau J3 juga memberikan perkhidmatan kereta sewa kepada penyewa kereta dari luar negara. Pada mulanya,  kami segan juga. Mana lah tahu sekiranya mereka yang dari luar negara ini mempunyai high expectation ataupun mempunyai permintaan yang tinggi yang tidak mampu kami tunaikan. Tapi syukurlah, selama kami menjalankan bisnes kereta sewa ini, belum ada lagi pelanggan dari negara luar ini yang boleh dikategorikan sebagai "fussy customer" semua baik-baik belaka.

Pelanggan luar negara yang pertama menyewa kereta sewa kami adalah Mr. Luigi dari Italy. Masa mula-mula menghantar kereta kepada beliau di sebuah hotel di bandar Tawau ini, kami agak gementar juga. Maklumlah, customer orang putih yang pertama. Ada bermacam-macam perkara bermain di minda.Yang lucunya, Mr. Luigi ni tak fasih sangat berbahasa Inggeris. Bila berbahasa Inggeris pula, slang Italy dia tu terlalu pekat sampai kami sukar betul memhami apa yang dia cuba sampaikan pada kami. 

Dipendekkan cerita, kami berjaya juga lah menghantar kereta yang ingin disewanya tanpa sebarang masalah. Masa tu dia sewa kereta kancil. Sebabnya dia nak kereta yang paling murah yang boleh kami berikan pada masa itu. Selama 4 hari dia sewa kereta kami, memang tiada masalah yang timbul, tiada komplen atau apa-apa yang tak baik. Semuanya bagus sahaja. Bila dia kembalikan kereta itu di airport Tawau dengan senyuman, kami LEGA sangat. 

Semenjak dari hari itu, kami dah mula menawarkan perkhidmatan kereta sewa kami secara meluas kepada mereka yang ada di luar Malaysia. Kami menulis blog dalam Bahasa Inggeris, kami ada Facebook page dalam Bahasa Ingggeris dan kami pun ada video di youtube dalam Bahasa Inggeris. Jadi pada masa itu, kami memang sudah bersedia untuk menerima tempahan dari luar negara. Bila dah ramai pelanggan dari luar negara ni, timbul pula masalah kekurangan kereta. Memang ramai yang terpaksa kami tolak apabila tiada kereta yang available

Apa pun kami akan usahakan agar kereta sewa kami akan sentiasa mencukupi untuk pelanggan-pelanggan kami, tak kira lah dari dalam negara atapun luar negara. Bagi kami di Kereta Sewa Tawau J3, anda semua adalah sahabat kami. Terima kasih kerana menyokong kami selama ini ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Monday, 18 January 2016

Penyewa Kereta Dari Luar Negara

Kereta Sewa Tawau Yahoo Answer

Semenjak dua menjak ini begitu ramai penyewa kereta dari luar negara yang telah menyewa kereta di Kereta Sewa Tawau J3. Terharu ada, bangga pun ada. Kami tak sangka yang kami, sebuah syarikat kereta sewa kecil-kecilan ini mendapat tempat di hati para penyewa dari luar negara. Salah satu faktor yang banyak membantu "kewujudan" kami di mata mereka adalah laman blog J3 Tawau Car Rental yang berbahasa Inggeris dan juga facebook page J3 Tawau Car Rental yang juga dalam bahasa Inggeris.

Kalau laman blog atau facebook page kami ditulis dalam bahasa kebangsaan sahaja, mungkin agak sukar juga bagi kami mewujudkan "presence" syarikat kereta sewa kami pada para penyewa dari oversea ini. Jadi laman blog dan facebook group yang ditulis dalam Bahasa Inggeris memang sangat-sangat membantu kami.

Sebenarnya kami seronok menyewakan kereta pada pelanggan-pelanggan dari luar negara ni. Mereka tidak lokek dengan pujian kalau berpushati dengan servis yang kita berikan. Dan mereka juga tidak akan teragak-agak merekomen kita pada sesiapa kalau mereka telah mendapat servis yang bagus dari kita. Contoh boleh dilihat pada gambar diatas (klik untuk lihat lebih jelas). Kami telah "disebut" oleh pelanggan yang pernah menyewa kereta dengan kami dan dia juga sudi merekomen kami pada orang lain. Ini membuat kami semakin bersemangat untuk memberikan yang terbaik. Ini kerana orang akan sentiasa ingat pengalaman yang kita berikan pada mereka.

Pada penyewa dari dalam negara juga berbanyak terima kasih kami ucapkan. Ramai yang menelefon kami disebabkan ada kawan yang bagi no. telefon kami pada mereka. Dan kawan itu pernah juga menyewa kereta dengan kami. Walaupun kadang-kadang orang kita tak terang-terang puji servis yang kita berikan, tapi mereka tetap akan rekomen kita pada kawan-kawan kalau ada kawan mereka yang memerlukan. Jadi kami memang agak bertuah kerana sentiasa menjadi "recommendation" dari yang pernah menyewa dengan kami.

Kepada yang belum pernah menyewa kereta dengan Kereta Sewa Tawau J3, kami alu-alukan anda semua cuba perkhidmatan kereta sewa yang kami berikan. Objektif kami satu sahaja, mahu membantu mereka yang betul-betul memerlukan khidmat kereta sewa di Tawau pada bajet rendah. Kalau anda semua mencari kereta sewa yang murah dan mampu bayar di Tawau, sila hubungi kami segera di talian 014-9669-359 (call/sms/whatsapp). Kami bersedia membantu anda :)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
Tempahan Online
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trade.enterprise@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Tuesday, 12 January 2016

Sewa Kereta Perodua Kancil Di Tawau

Kereta Sewa Tawau - Kancil


Anda berminat nak sewa kereta Perodua Kancil di Tawau? Jangan susah hati. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 ada menyediakan kereta ini untuk sewaan anda semua. Di awal tahun 2016 kami ada mengatakan yang kami akan menambah bilangan kereta sewa akibat dari permintaan yang begitu tinggi. Kereta Perodua Kancil ini merupakan antara kereta yang telah kami tambahkan jumlahnya di dalam senarai kereta sewa kami. Sewa kereta Perodua Kancil ini dijamin murah. Berikut adalah rate sewa kereta ini:

1-2 hari : RM70/hari
3-6 hari : RM60/hari
7 hari ke atas : RM50/hari

Sekiranya anda menyewa kereta ini lebih dari sepuluh hari, kami akan berikan anda menggunakannya selama 24 jam secara percuma sahaja. Seperti biasa, jika ingin menyewa kereta ini, boleh hubungi kami segera di talian 014-9669-359 (call/sms/whatsapp) atau klik butang merah di sebelah kanan atas laman blog ini bagi membuat tempahan secara online. Suka kami nasihatkan agar anda semua membuat tempahan awal jika ingin menyewa kereta dengan kami bagi mengelakkan kekecewaan. 

Sekiranya memerlukan kereta-kereta lain selain dari kereta Perodua Kancil ini, boleh semak jenis dan rate kereta-kereta sewa kami yang dalam laman blog ini juga. Sila lihat tab di atas. Apa pun kereta yang anda pilih untuk disewa, kami beri jaminan harga yang rendah, murah dan mampu dibayar. Jadi silakan "explore" laman blog kami ini. Dan hubungi kami dengan segera untuk membuat tempahan yang pantas. Siapa cepat, dia dapat ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
Tempahan Online
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trade.enterprise@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 1 January 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Kereta Sewa Tawau Car Rental


Selamat Tahun Baru 2016 kepada semua pelanggan-pelanggan Kereta Sewa Tawau J3. Ini merupakan post pertama kami di tahun 2016. Di kesempatan ini kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang telah menyewa kereta dengan kami di sepanjang tahun 2015. Mohon maaf atas salah dan silap dan terima kasih yang tidak terhingga atas sokongan yang diberi. Percayalah, sokongan anda semua menjadi inspirasi kepada kami untuk membuat yang lebih baik pada tahun ini.

Berdasarkan sambutan yang amat menggalakkan pada tahun lepas, tahun ini kami mengambil keputusan untuk menambahkan lagi bilangan kereta sewa kami. Di tahun lepas kami melihat sendiri begitu ramainya penyewa kereta yang terpaksa kami tolak akibat dari kekurangan kereta. Tahun ini kami mengambil keputusan untuk tidak membenarkan perkara seperti itu berlaku lagi. Kereta sewa yang bakal kami tambah adalah kereta-kereta yang "popular" di kalangan penyewa-penyewa semua.

Di tahun 2015 ada beberapa penambahbaikan yang telah kami lakukan kami memudahkan semua pelanggan membuat tempahan. Antaranya, kami memperkenalkan sistem booking online dan juga sistem mobile booking. Di mana para pelanggan hanya perlu mengisi butiran di borang tempahan online bagi mendapatkan kereta sewa yang diingini. Pada tahun ini mungkin akan ada lagi inovasi yang kami akan lakukan. Tapi semuanya masih dalam peringkat perancangan dan akan kami umumkan secara berperingkat.

Apa yang pasti, tahun 2015 merupakan tahun yang hebat untuk Kereta Sewa Tawau J3. Kami mengharapkan sokongan yang padu dari anda semua bagi tahun ini untuk membolehkan kami meneruskan usaha kami dalam memberikan perkhidmatan kereta sewa yang paling murah di daerah Tawau. Akhir kata, terima kasih atas sokongan yang diberikan pada tahun 2015 dan semoga anda semua dimurahkan rezeki.


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459