Thursday, 24 December 2015

Selamat Hari Krismas dari Kereta Sewa Tawau J3



Selamat Hari Krismas dari kami di Kereta Sewa Tawau J3. Sebagai rakyat Malaysia yang duduk di negara yang berbilang bangsa, agama dan keturunan; adalah menjadi satu kebanggaan pada kita kerana dapat merayakan pelbagai jenis perayaan di negara kita ini.

Janganlah kerana perbezaan kita berpecah-belah, tapi jadikanlah perbezaan itu sebagai satu keunikan yang menyatukan kita semua. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 berbesar hati mengucapkan selamat Hari Krismas kepada semua rakan-rakan di seluruh Malaysia yang merayakan Hari Krismas. Semoga sambutan Krismas 2015 disambut dengan meriah disamping Keluarga yang tersayang. Sekiranya rakan-rakan memerlukan kereta sewa untuk mengunjungi rumah sanak-saudara di Tawau sempena Krismas ini, jangan lupa hubungi kami di talian 014-966-359 (call/sms/whatsapp). Merry Christmas ya kawan2 ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Thursday, 10 December 2015

Pelanggan Kereta Sewa Tawau J3 Yang Ohsem

Tawau Car Rental Supporters

Ini lah antara pelanggan kereta sewa Tawau J3 yang ohsem itu. Kami sangat gembira dan berbesar hati kerana sentiasa menjadi pilihan mereka-mereka yang datang ke Tawau untuk percutian, mahupun untuk bekerja. 

Kereta sewa yang kami tawarkan adalah yang paling murah di seluruh Tawau. Makin lama anda sewa kereta dengan kami, makin murah sewa yang perlu anda bayar. Untuk membuat tempahan, seperti biasa, hubungi kami di talian 014-9669-359 (call/sms/whatsapp). Selain itu, anda juga boleh membuat tempahan online dengan menekan butang tempahan online berwarna merah di sebelah kanan atas laman blog ini. Mudah sahaja.

Apa yang perlu anda sediakan untuk kalau hendak menyewa kereta kami? Kami cuma perlukan 2 jenis dokumen iaitu salinan kad pengenalan anda dan juga salinan lesen memandu anda. Tak lupa juga, full payment semasa mengambil kereta sewa. Jadi sekiranya hendak menyewa kereta dengan kami, pastikan dokumen yang kami minta disediakan dengan selengkapnya ya ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Saturday, 28 November 2015

Kereta Sewa di Tawau Musim Cuti Ini

Kereta Sewa Tawau di musim cuti

Selamat bercuti! Nikmati percutian anda dengan gembira dan biar kami sediakan kereta sewa yang best sepanjang anda berada di Tawau musim cuti ini. Sekarang kita sedang berada di minggu pertama cuti persekolahan. Seperti biasa, ramai yang membawa anak-anak bercuti pada masa ini. Berdasarkan rekod sewaan kereta kami pada minggu ini, bolehlah kami katakan memang ramai orang datang ke Tawau kali ini.

Ada yang datang bercuti, ada yang datang untuk melangsungkan perkahwinan dan ada juga yang balik kampung masing-masing di Tawau. Untuk makluman, kereta sewa J3 sentiasa fully booked sejak hari pertama cuti bermula. Kami menerima begitu banyak tempahan, samada last minute ataupun yang tak berapa last minute. Dan ramai sangat yang telah kami reject kerana tidak cukup kereta. Rasanya kami patut menambah bilangan kereta sewa kami kan?

Apa pun, kami di Kereta Sewa Tawau J3 akan cuba sedaya upaya cover semua tempahan yang kami terima. Kami faham ramai yang memerlukan kereta sewa pada harga yang mampu dibayar. Biarlah kadar bayaran kereta sewa hanya menjadi sebahagian peratusan yang kecil bagi perbelanjaan percutian anda. Pada yang bakal datang dua tiga minggu akan datang, kami mohon buatlah tempahan kereta sewa anda sekarang. Jangan tunggu sehingga last minute.

Rancang percutian dan tempah kereta sewa anda sekarang bagi memastikan pogram percutian anda berjalan dengan lancar. Untuk tempahan paling pantas, sila klik butang tempahan online di laman blog ini. Selain dari itu, anda juga boleh membuat tempahan dengan menghubungi kami di talian 014-9669-359. Okey lah, selamat bercuti semua dan semoga gembira di samping keluarga ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Tuesday, 17 November 2015

Tempat Menarik di Tawau

Tawau Car Rental at Tawau Hill Park

Ada banyak tempat menarik di Tawau, antaranya adalah Taman Bukit Tawau (juga dikenali sebagai Tawau Hill Park atau Table). Bagi pencinta alam, Taman Bukit Tawau adalah satu tempat yang wajib dilawati. Kawasan ini merupakan kawasan 100% flora dan fauna, dan tidak tercemar dengan pembangunan. Berbanding dengan Maliau Basin dan Lembah Danum, kos untuk melawat Taman Bukit Tawau adalah jauh lebih murah. Bayaran masuk adalah seperti berikut:

Pemegang Mykad 18 tahun ke bawah : RM1.00
Pemegang Mykad 18 tahun ke atas : RM3.00
Warganegara asing 18 tahun ke bawah: RM6.00
Waganegara asing 18 tahun ke atas: RM10.00

Jadi apa yang menarik sangat di Taman Bukit Tawau? Salah satu sebab kenapa begitu ramai orang pergi ke sana adalah untuk berkelah di kawasan sekitar air terjunnya yang amat cantik dan memukau pandangan mata.

Air Terjun Taman Bukit Tawau
 

Cantik kan? Bukan setakat air terjun ini saja yang cantik, tapi setiap langkah menuju ke pusat air terjun ini anda pasti akan dihidangkan dengan pemandangan yang hijau dan nyaman. Tapi, hati-hati ketika melangkah ya, ini kerana di sepanjang jalan Taman Bukit Tawau, ada kawasan yang banyak lintah. Kalau boleh, pakai lah stoking yang panjang bagi mengelakkan lintah-lintah ini melekat di kulit anda. 

Pokok tropika tertinggi di dunia

Selain daripada air terjun yang cantik dan keindahan flora, Taman Bukit Tawau juga sangat terkenal kerana merupakan "rumah" bagi pokok tropika yang tertinggi di dunia. Ketinggian pokok ini mencecah 88.34 meter dan mempunyai akar gergasi yang sangat besar. Sudah ramai pelancong dari dalam dan luar negera yang ber-selfie dan ber-wefie di depan pokok ini. Anda bila lagi?

Untuk pergi ke Taman Bukit Tawau, anda boleh menaiki teksi dengan bayaran RM30 (sehala). Memandangkan tempat ini agak jauh dari bandar, jadi memang tidak ada pengangkutan awam berjadual yang masuk ke sana. Sekiranya naik teksi, pastikan anda membuat janji dengan pemandu teksi untuk mengambil anda semasa pulang.

Selain teksi, anda juga boleh menyewa kereta. Untuk mendapatkan kereta sewa bajet bagi membawa anda ke Taman Bukit Tawau, boleh hubungi kami di Kereta Sewa Tawau J3. Kami menawarkan pelbagai jenis kereta untuk kemudahan anda seisi keluarga. Rate sewa dijamin murah. Jika berminat naik kereta sewa ke Taman Bukit Tawau, sila dail 014-9669-359 ataupun klik butang tempahan di atas untuk membuat online booking dengan pantas.

Apa pun cara pengangkutan yang anda pilih, jangan sampai terlepas peluang melawat tempat yang menarik di Tawau ini semasa cuti sekolah nanti. Anda pasti kagum, percayalah.


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 6 November 2015

Pelanggan Kereta Sewa Tawau J3

Bagi kami di Kereta Sewa Tawau J3, pelanggan merupakan keutamaan. Pelanggan Kereta Sewa Tawau J3 merupakan supporter pada perniagaan kami. Tanpa mereka siapa lah kami. Sudah ramai pelanggan yang menyewa kereta dengan kami dan banyak kenangan juga sepanjang menyediakan perkhidmatan kereta sewa ini, Ada yang pahit, ada yang manis. Ada masa dapat jumpa pelanggan yang bertanggungjawab, ada masa juga akan berjumpa pelanggan yang tidak bertanggungjawab. Tapi setakat ini 99% pelanggan kami memang yang terbaik. 

Minggu ini kami dapati begitu ramai yang menyewa kereta dengan kami. Terima kasih kami ucapkan. Majoriti penyewa adalah yang memerlukan kereta sewa untuk urusan kerja. Ada juga yang memerlukan kereta untuk berjalan-jalan di bandar Tawau. Antara penyewa kereta kami pada minggu ini adalah Ms. Daphanie dan Encik Hamzi. Kami sempat menangkap gambar mereka untuk disimpan dalam album pelanggan-pelanggan kami.


Ms. Daphanie (Myvi)


Encik Hamzi (Proton Saga BLM)

Terima kasih kami ucapkan kepada Ms. Daphanie dan Encik Hamzi yang telah memberi sokongan dengan menyewa kereta dari kami. Semoga berpuashati dengan perkhidmatan yang kami berikan. Bagi yang memerlukan perkhidmatan kereta sewa yang murah di Bandar Tawau, and semua boleh tempah kereta sewa secara online di laman blog ini ataupun hubungi kami di 014-9669-359 untuk instant booking. Terima kasih ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Tuesday, 3 November 2015

Kereta Sewa MPV Murah di Tawau

Kereta Sewa MPV Murah Di Tawau


Bukan gimik, tapi kereta Toyota Unser di atas itu merupakan kereta sewa MPV yang paling murah di Tawau. Tiap kali cuti sekolah kami akan cadangkan kereta ini kepada penyewa-penyewa kereta kami. Maklum lah, di musim cuti sekolah biasanya kita tidak travelling alone, selalunya bawa satu keluarga ramai-ramai kan. Kemudian barang pun banyak juga. Itu sebabnya kami selalu cadangkan kereta sewa MPV ini pada semua.

Saiznya besar dan boleh muat 8 orang dewasa. Ruang belakang dan bawah seat belakang juga adalah cukup luas untuk menyimpan barang-barang. Jadi, daripada sewa dua buah kereta sedan, baik sewa MPV ini. Sewanya pun tersangat lah murah. Rate terkini bagi Toyota Unser ini adalah seperti berikut:

1-2 hari = RM180/hari
3-6 hari = RM170/hari
7 hari ke atas = RM160/hari

Buat masa ini kami ada kereta Unser transmisi automatik sahaja. Tapi rasanya orang zaman sekarang lebih suka bawa kereta auto kan. Jadi memang tak ada masalah lah kalau nak drive kereta ni, cuma tekan minyak dan tekan brek sahaja. Tak perlu nak main clutch sampai letih kaki. Biasanya kalau musim cuti sahaja, kereta ni akan jadi rebutan. Jadi kalau berminat mahu tempah kereta ni, jangan kasi lama. Nanti tak dapat.

Untuk menempah kereta sewa MPV yang paling murah di Tawau ni senang saja. Anda semua boleh buat tempahan secara online di blog ni. Lihat butang merah di atas sebelah kanan blog ni? klik sahaja di situ untuk terus membuat tempahan. Selain itu, anda juga boleh emel kami di j3trade.enterprise@gmail.com untuk tempahan. Last  but not least, anda juga boleh menghubungi kami di talian 014-9669-359 (sms/call/whatsapp) untuk booking kereta ini. Jangan tunggu lama-lama. Siapa cepat, dia dapat ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Thursday, 22 October 2015

Aplikasi Booking Kereta Sewa Tawau

Aplikasi Booking Kereta Sewa Tawau

Kini Kereta Sewa Tawau J3 sudah mempunyai aplikasi booking (android) untuk membuat tempahan kereta sewa terus dari smartphone anda. Tidak perlu lagi call, sms atau whatsapp. Tidak perlu lagi buka laptop untuk mengisi online booking form, tidak perlu lagi susah-susah semata-mata nak buat tempahan kereta sewa dengan kami.

Anda hanya perlu download aplikasi ini dengan mengimbas QR code yang ada di dalam gambar diatas. Selain itu juga ada boleh download Aplikasi Booking Kereta Sewa Tawau di sini. Kami tahu ramai yang sibuk dengan aktiviti seharian. Dengan adanya aplikasi ini anda semua boleh membuat tempahan kereta sewa dengan mudah dan pantas.

Apabila anda membuat  tempahan menggunakan aplikasi booking itu, segala butiran yang anda submit akan terus dihantar pada kami serta-merta. Kami akan membuat semakan kekosongan kereta sewa berdasarkan tarikh sewaan yang anda pilih. Sekiranya ada atau tiada kekosongan, kami akan maklumkan anda dalam tempoh 5-10 minit selepas menerima booking notification dari anda. Cepat kan?

Jadi pada yang ada smartphone, kami amat menggalakkan anda semua menggunakan aplikasi ini untuk membuat tempahan di Kereta Sewa Tawau J3. Ia bakal menjimatkan masa kita semua. Pun begitu, kami masih lagi menerima sms, whatsapp dan panggilan telefon di talian 014-9669-359 seperti biasa. Apa pun cara anda membuat tempahan, kami tetap menerimanya dengan hati yang gembira :)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trade.enterprise@gmail.com
FB: https://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 16 October 2015

Kereta Sewa Tawau Yang Tip-Top

Rekod pemeriksaan kereta sewa Tawau


Berminat nak dapatkan kereta sewa Tawau yang tip-top? Setiap kali seseorang menyewa sebuah kenderaan, mereka mahukan yang bagus, yang terbaik. Sebagai sebuah syarikat yang menjalankan perkhidmatan "Car Rental" di Tawau, kami memang sedia maklum mengenai perkara itu. Atas dasar itu, kami memang sentiasa memastikan kereta kami berada dalam kondisi yang memuaskan sebelum ianya dihantar kepada pelanggan.

Bagaimana cara kami memastikan kereta kami berada dalam keadaan yang terbaik? Lihat gambar di atas. Itu merupakan checklist pemeriksaan kereta sewa di J3 Trade Enterprise, iaitu syarikat kami. Setiap hari Isnin dan Rabu merupakan hari pemeriksaan kereta. Kami akan memastikan bahagian dalam dan luar kereta serta semua fungsi kereta berada dalam keadaan yang terbaik. Selain pemeriksaan sebanyak 2 kali seminggu, kami juga akan membuat pemeriksaan berdasarkan checklist sejurus sebelum kereta disewakan kepada pelanggan.

Dahulu sebenarnya kami tidak melakukan pemeriksaan secara standard sebegini. Tetapi memandangkan ini merupakan satu-satunya cara untuk memastikan pelanggan kami mendapat yang terbaik dan mendapat kereta sewa yang tip-top, maka kami mengambil keputusan untuk melaksanakannya. Kami sangat berharap semua pelanggan kami akan berpuashati dengan kereta yang mereka sewa dari kami.

Untuk makluman, kami membekalkan kereta sewa bukan sahaja kepada individu, tetapi juga kepada para pelanggan yang terdiri dari syarikat-syarikat yang ada di dalam Malaysia ini. Jadi seharusnya kami menjaga kualiti kereta-kereta kami agar tidak ada yang meraasa rugi menyewa kereta dengan kami. Sewa kereta yang kami tawarkan memang yang paling murah di seluruh Tawau, tapi walaupun murah, kondisi kereta tetap yang paling hebat.

Untuk mendapatkan kereta sewa di Tawau yang tip-top dari kami, anda semua boleh membuat tempahan secara online melalui butang tempahan yang ada di laman blog ini. Selain itu anda juga boleh menghantar emel ke j3trade.enterprise@gmail.com bagi membuat tempahan. Untuk info lanjut atapun fast booking, boleh terus hubungi kami di talian 014-9669-359 (call/sms/whatsapp).


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Saturday, 10 October 2015

Tempahan Kereta Sewa Online



Sudah ramai yang membuat tempahan kereta sewa secara online di Kereta Sewa Tawau J3. Untuk makluman, kami telah melancarkan borang tempahan online ini dua minggu yang lepas. Ini bagi memudahkan mereka yang tidak ada masa membuat panggilan telefon kepada kami bagi menempah kereta sewa.

Pada awalnya tempahan secara online hanya boleh dibuat di laman blog rasmi kami di J3 TRADE ENTERPRISE. Tapi memandangkan ramai juga selalu datang ke laman blog KERETA SEWA TAWAU J3 di sini, jadi kami pun mengambil keputusan untuk meletakkan butang tempahan di laman ini. Anda boleh melihat butang tempahan di sebelah kanan atas laman blog ini. Apabila klik sahaja, anda akan dibawa ke borang tempahan kereta sewa kami.

Di borang itu anda hanya perlu mengisi beberapa maklumat seperti nama dan jenis kereta yang ingin disewa. Klik submit dan kami akan uruskannya dari situ. Borang tempahan ini juga boleh dilihat di Facebook Page kami di KERETA SEWA TAWAU J3 FACEBOOK PAGE. Kami letakkan di semua tempat bagi memudahkan anda terus membuat tempahan.

Pun begitu, kami tetap masih boleh dihubungi di talian rasmi kami di 014-9669-359. Anda boleh menelefon dan hantar mesej dan Whatsapp melalui talian yang kami berikan itu. Apa pun cara yang anda gunakan bagi menghubungi kami, kami tetap akan bersedia melayan pertanyaan ataupun tempahan anda semua. Jadi jangan lupa hubungi kami sekiranya anda perlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: http://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Tuesday, 29 September 2015

Penyewa Kereta Dari Perancis

Kereta Sewa Tawau


Sempena cuti sekolah baru-baru ini Kereta Sewa Tawau J3 telah mendapat penyewa kereta dari Perancis. Ini merupakan kali kedua kami menyewakan kereta kepada warga Perancis. Mereka berdua merupakan saintis yang datang menjalankan kajian ke atas pokok-pokok dan tumbuhan di Taman Bukit Tawau. Sebagai warga Tawau, kami berasa amat bangga kerana ada juga saintis yang sudi datang dari jauh membuat kajian di tempat kami ini.

Bagaimana mereka menemui perkhidmatan kereta sewa yang kami tawarkan? Semestinya melalui internet. Selain dari laman blog ini, kami turut mempunyai blog dalam Bahasa Inggeris di Tawau Low Cost Car Rental Service. Selain itu kami juga mempunyai blog rasmi syarikat kami yang juga ditulis dalam Bahasa Inggeris di J3 Trade Enterprise: Car Rental Service in Tawau, Sabah.

Blog berbahasa Inggeris inilah yang banyak membantu kami memperkenalkan servis kereta sewa yang kami tawarkan kepada masyarakat antarabangsa. Mengenai perhubungan pula, biasanya apabila warga asing dari luar negara menyewa kereta kami, mereka akan menghantar email kepada kami ataupun terus membuat tempahan kereta sewa di Borang Tempahan Kereta Sewa Online kami. Bagi penyewa kereta sewa dari Malaysia pula, cara yang paling baik adalah terus menghubungi kami melalui talian 014-9669-359. Kami menerima panggilan, sms dan juga whatsapp. Jadi tunggu apa lagi? Sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang paling best di Tawau seperti warga Perancis ini, hubungi kami segera di talian 014-9669-359. Kami jamin anda pasti berpuashati.


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: http://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 18 September 2015

Kereta Sewa di Tawau Sempena Cuti Sekolah

Kereta Sewa Tawau


Adakah anda memerlukan kereta sewa di Tawau sempena cuti sekolah kali ini? Jika ya, hubungi kami segera di talian 014-9669-359 ataupun emel kami di j3trader@gmail.com. Berdasarkan pengalaman, musim perayaan dan musim cuti sekolah merupakan masa di mana kereta sewa Tawau J3 laris bagaikan pisang goreng panas. Hinggakan ada pelanggan yang minta diberi apa-apa kereta saja lah, janji ada.

Suka kami ingatkan, tempahan awal sebenarnya adalah lebih baik dari "last minute" booking. Sebab kalau tempah awal-awal, memang dijamin anda akan dapat kereta sewa tersebut. Tapi kalau lambat, ikut nasib juga lah. Kalau ada yang cancel, mungkin akan ada peluang untuk mendapatkan kereta sewa yang diinginkan.

Untuk makluman, kereta sewa yang kami sediakan ini cuma boleh dipandu sehinggan ke Sandakan sahaja. Itu pun kami beri sekiranya disewa melebihi 3 hari. Kalau sewa 1 hari untuk ulang-alik hingga Sandakan, itu kami tak boleh bagi. Ini kerana hal ini dikhuatiri mempercepatkan lagi keuzuran kereta-kereta kami. Bagi yang menyewa untuk dipandu disekitar daerah Tawau, Semporna, Kunak kami memang alu-alukan.

Kereta sewa yang kami sediakan dijamin kompetitif dari segi harga. Dalam erti kata lain, murah dan mampu bayar. Jadi jangan ketinggalan membuat tempahan kereta sewa dengan Kereta Sewa Tawau J3 sempena cuti sekolah kali ini. Hubungi kami di talian 014-9669-359 (call/sms/whatsapp) untuk tempahan. Konfirm dilayan bah kalau kau ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: http://www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459




Saturday, 12 September 2015

Tetamu Kami Di J3 Homestay Tawau

Tetamu J3 Homestay Tawau

Selain kereta sewa, kami juga menawarkan perkhidmatan homestay di bawah nama J3 Homestay Tawau. Kelmarin (11/9/2015) unit kami di J3 Homestay telah menerima tetamu dari Jabatan Perhutanan Negeri Sabah. Rombongan Jabatan Perhutanan telah menempah homestay kami selama 5 hari, bermula dari 11 Sept 2015 hingga 16 sept 2015. Kami amat berbesar hati kerana pihak Jabatan Perhutanan sudi memilih homestay kami sebagai tempat penginapan mereka sepanjang berada di Tawau selama 5 hari ini.


Dalam gambar ni ada dua orang sahaja kerana ramai lagi yang belum sampai semasa kami menyerahkan kunci. Untuk makluman, homestay kami mampu menerima tetamu dalam jumlah yang ramai kerana kami ada menyediakan banyak bantal dan tilam extra kepada tetamu yang datang. Selain itu homestay kami juga menyediakan 3 buah katil queen size dan 2 katil single untuk kegunaan tetamu.


Peralatan dapur memang complete. Termasuk beras sekali kami bagi. Tak perlu bayar lebih, semua kami sediakan untuk anda. Jadi adakah anda rasa berbaloi menginap di J3 Homestay Tawau? Kalau ya, sila buat tempahan segera. Jangan sampai terlepas kerana kami biasanya fully booked setiap bulan. Untuk tempahan kami hanya perlukan deposit sebanyak RM50 sahaja. Invois akan diberikan sebagai bukti bayaran. Sila dail 013-5499-359 untuk tempahan. Siapa cepat, dia dapat. Bagi penyewa-penyewa homestay yang memerlukan kereta sewa, jangan lupa hubungi kami di Kereta Sewa Tawau J3 di talian 014-9669-359. Kami jamin anda akan dapat menyewa kereta sewa yang paling murah di Tawau dengan kami ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 4 September 2015

Info Kereta Sewa Tawau

Minggu lepas kami telah memuatkan video "INFO KERETA SEWA TAWAU" ke akaun youtube kami. Kami lakukan ini kerana kami dapati semakin ramai orang yang lebih suka mencari maklumat berbentuk video. Youtube pula merupakan search engine yang ke-2 terbesar selepas google. Dengan memuatkan video info mengenai kereta sewa kami di youtube kami berharap semakin ramai orang akan mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan kami dan kereta-kereta sewa yang kami tawarkan. 




Sudah lihat video yang kami sertakan ini? Kalau tidak dapat membuka video ini disini, sila klink direct link video ini di youtube https://www.youtube.com/watch?v=fowm74TNmVs Dalam video ini kami jelaskan dengan terperinci dan pantas tentang perkhidmatan kereta sewa yang kami berikan di Tawau. Ramai yang telah menyewa kereta dengan kami, baik dari dalam negara mahupun dari luar negara. Pun begitu, mungkin ramai juga yang belum mengenali kami, lebih-lebih lagi bagi mereka yang baru pertama kali datang ke Tawau untuk urusan kerja ataupun untuk bercuti bersama keluarga.

Bagi yang baru pertama kali datang ke daerah Tawau, selamat datang kami ucapkan. Seperti yang ditayangkan di video info kereta sewa Tawau di atas, kami merupakan penyedia perkhidmatan kereta sewa yang berdaftar serta menyediakan kereta sewa yang termurah di Tawau. Banyak kereta dan banyak pilihan untuk anda. Sekiranya berminat untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa yang murah dan berkualiti di Tawau, sila hubungi kami sekarang. Kami boleh dihubungi di talian 014-9669-359 ataupun boleh juga emel ke j3trader@gmail.com 

Bagi yang tidak seberapa faham Bahasa Melayu, kami juga mempunyai blog di dalam Bahasa Inggeris iaitu http://www.tawaucarrentalj3.blogspot.com Jadi jangan segan-segan berkunjung ke blog tersebut. Bagi yang suka menonton video sahaja, jangan lupa search kami di youtube, kami ada channel Kereta Sewa Murah Tawau yang memuatkan semua video-video kami. Harapan kami agar semua info yang kami paparkan melalui video, blog dan juga facebook ini dapat memberi anda semua maklumat yang anda perlukan mengenai kami :)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Thursday, 27 August 2015

Gen-2 dan Myvi di Kereta Sewa Tawau J3

Baru-baru ini kami telah menambahkan kereta sewa jenis Gen-2 dan juga Myvi ke dalam list kereta sewa yang kami sewakan di Kereta Sewa Tawau J3. Ini berikutan respon dan permintaan yang amat tinggi daripada pelanggan-pelanggan kami terhadap kereta-kereta berkenaan. Untuk tidak mengecewakan mereka, maka kami dengan berbesar hati telah menambahkan kereta berkenaan ke dalam senarai kami. Harga sewa yang kami tawarkan juga adalah yang paling murah di seluruh Tawau. Mari kita semak harga sewa kereta Gen-2 dan juga Myvi yang kami tawarkan.

kereta sewa tawau car rental

kereta sewa tawau car rental

Mungkin anda perasan yang rate bagi kedua-dua kereta Gen-2 dan Myvi ini adalah sama murah kan? Kami memang sengaja memberi rate yang sama rendah dan sama murah bagi memudahkan anda mennyewa kereta ini tanpa merasa terbeban, lebih-lebih lagi dalam keadaan sekarang di mana GST sedang berkuatkuasa. Tapi untuk makluman, semua rate kereta sewa kami di Kereta Sewa Tawau J3 memang murah dan mampu bayar. Dan sudah tentu yang paling murah di seluruh Tawau. Itu memang sukar untuk dinafikan. Sekiranya anda berminat untuk mengetahui mengenai rate kereta-kereta sewa kami yang lain, boleh klik di tab bahagian atas laman blog ini atapun klik link rate kereta sewa murah di Tawau ini. Anda pasti berpuashati dengan rate kereta sewa murah yang kami tawarkan.

Jadi tunggu apa lagi? kalau berminat mahu menyewa kereta Gen-2 ataupun kereta Myvi yang sangat-sangat murah ini, sila berhubung terus dengan kami di Kereta Sewa Tawau J3 ;)
  

Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau



Friday, 21 August 2015

Kereta Sewa Tawau Drag Race 2015

Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sangat teruja, lagi beberapa hari sahaja lagi Karnival Sukan Bermotor 1 Malaysia Drag Race 2015 akan berlangsung di daerah Tawau, best kan. Untuk makluman, daerah Tawau memang aktif dalam aktiviti drag ini dan menganjurkannya secara besar-besaran setiap tahun. Jika pada tahun lepas ianya dianjurkan pada awal tahun, di tahun 2015 ini pula, ianya dianjurkan sempena bulan kemerdekaan kita.

Tawau Drag 2015


Drag Race yang sangat popular di Tawau ini bukan untuk hanya kereta sahaja, tapi turut dibuka kepada motosikal. Bagi yang berminat mennyertai Drag Race ini bolehlah pergi ke laman Facebook Tawau Drag bagi mendapatkan borang penyertaan dan juga bagi mendapatkan butiran lanjut mengenai karnival ini. Berikut adalah tarikh dan tempat karnival ini akan berlangsung:

Tarikh: 28hb-31hb Ogos 2015
Masa: 7am-5pm
Tempat: Lapangan Terbang Lama

Bagi kami di Kereta Sewa Tawau J3, Drag Race ini memang best. Walaupun kami hanya sebagai penonton, tapi debaran dan rasa keterujaan yang teramat sangat semasa menyaksikan kereta-kereta  dan motor-motor ini berentap tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Cukup lah kalau kami katakan yang Ia bakal mencetuskan emosi yang mendebarkan kepada anda kerana para peserta yang bertanding akan sedaya upaya untuk mengekalkan kedudukan terbaik mereka dan mencatatkan keputusan yang lebih cemerlang untuk mengutip mata demi mata.

Jadi jangan lupa untuk turun bersama-sama kami ke lapangan terbang lama (airport lama) dari 28-31 ogos bagi menyaksikan Drag Race 2015 ini. Sekiranya anda tiada transport untuk pergi ke airport lama nanti, jangan risau. Anda hubungi saja kami di talian 014-9669-359 bagi mendapatkan kereta sewa yang paling murah di Tawau. Apa yang penting, jangan sampai anda terlepas ke karnival drag race ini nanti ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459



Tuesday, 18 August 2015

Sewa Kereta Proton Saga Plus di Tawau

Sewa Kereta Proton Saga Plus di Tawau

Berminat nak sewa kereta Proton Saga Plus di Tawau? Kami di Kereta Sewa Tawau J3 mungkin akan menyewakan kereta ini pada anda semua tidak lama lagi. Nantikan berita dari kami ya. Sebelum itu, mesti ramai yang keliru sekarang. Proton Saga Plus? Kereta apa tu? Untuk makluman semua, kereta Proton Saga Plus merupakan keluaran terbaru dari PROTON. Jom baca untuk mengetahui lebih lanjut.

Baru-baru ini Proton Holdings Berhad telahpun melancarkan varian baru untuk jenama Kereta Proton Saga mereka iaitu Proton Saga Plus. Proton Saga Plus akan menggantikan Proton Saga SV, Eksekutif dan semua varian SE tanpa sebarang peningkatan harga. Memang ohsem kan. Harga Proton Saga Plus tetap pada RM33,242.40.

Jadi, apa yang  best dengan Saga Plus ni? Untuk harga yang sama dengan Proton Saga SV, anda akan mendapat sebuah kereta yang kelihatan "mahal" dan mempunyai stail Eksekutif. Ini semua ihsan daripada set baru rim 14-inci 100% aloi, kit lengkap atau full body kit (depan, sisi dan belakang), spoiler belakang etc yang diberikan pada rekabentuk kereta Proton Saga Plus ini.

Kuasa bagi menjana Proton Saga Plus adalah enjin 1.3-liter Campro (Inline-four cylinder) yang boleh menghasilkan 94 hp pada 5750 rpm dan 120 Nm tork pada 4000 rpm. Pecutan dari 0-100 km/j akan mengambil masa 13.0 saat sahaja dengan transmisi manual lima kelajuan. Kelajuan maksimum adalah 160 km/j. Proton Saga Plus ditawarkan dalam lima warna berbeza - Tranquility Black, Fire Red, Genetic Silver, Solid White dan Elegant Brown.

Jadi begitulah ceritanya. Proton Saga Plus merupakan kereta Proton yang terbaru yang akan menggantikan Proton Saga SV. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sangat berminat dan tak sabar-sabar untuk menjadikan kereta ini sebagai salah sebuah kereta sewa kami. Agak-agak akan dapat sambutan tak? Jangan risau, kami jamin anda semua boleh sewa kereta Proton Saga plus ini dengan kadar sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Pun begitu, kereta ini belum ada lagi di Tawau semasa artikel ini ditulis kerana ia baru sahaja dilancarkan beberapa hari yang lepas. Tapi tak mengapa, sementara menunggu kehadiran Proton Saga Plus di Tawau, hubungi kami di 014-9669-359 bagi menempah kereta-kereta sewa kami yang lain. Kami jamin sewa yang paling murah di Tawau untuk anda semua. Jadi tunggu apa lagi ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 14 August 2015

Kereta Sewa Bajet Proton Saga LMST



 Antara Kereta Sewa Bajet yang kami tawarkan di Kereta Sewa Tawau J3 adalah Kereta Proton Saga LMST. Anda boleh lihat kadar sewa yang kami tawarkan pada gambar diatas. Memang mampu bayar dan amat murah. Kereta ini mempunyai kapasiti muatan sebanyak 5 penumpang dewasa dan jimat minyak. Jika anda datang ke Tawau dan perlukan kereta sewa sedan pada harga yang rendah, jangan lupa dapatkan kereta sewa bajet Saga LMST ini. Kereta ini sentiasa mencapai status fully booked oleh itu kami sarankan agar anda menghubungi kami dengan segera di talian 014-9669-359 bagi menempah kereta ini secepat mungkin. Selain dari harga sewa yang murah, kereta Proton Saga LMST ini juga merupakan sebuah kereta yang hebat. Tak percaya? Teruskan membaca.

Proton Saga LMST (kereta kebal) telah diperkenalkan pada tahun 2003. Walaupun rekabentuknya luarannya banyak diambil dari Proton Iswara Aeroback, tetapi rekabentuk dalaman kereta Proton Saga LMST ini telah mengalami "total facelift" dan jauh beza dari Kereta Proton Iswara Aeroback sebelumnya. Kereta ini mempamerkan rekabentuk dashboard yang lebih baru dan lebih moden bagi menarik hati para pelanggan. Panel instrumen di dashboard pula lebih eksklusif dan dipaparkan dalam bentuk digital. Kereta yang boleh memuatkan 5 penumpang dewasa ini turut dilengkapi dengan lampu depan/belakang yang baru dan lebih menonjol. Kereta berkuasa 1300cc ini dikatakan jauh lebih hebat dari Iswara sebelumnya kerana ia mempunyai sistem ekzos baru yang mempunyai rating kuasa 83bhp (63 kw).

Pada awal tahun 2007 sahaja kereta Proton Saga LMST telah mencapai jualan sebanyak 15,000 tempahan. Ia berada di tempat kedua di belakang Perodua MYvi sebagai kereta yang terlaris di Malaysia pada tahun itu. Pada tahun 2007 juga Proton telah melakukan sedikit perubahan kosmetik pada rekabentuk keseluruhan Proton Saga LMST. Versi kereta Saga LMST 2007 merupakan versi kereta Proton Saga yang paling ringan dan paling laju diantara semua kereta-kereta Proton yang lain. Ia mampu mencapai kelajuan dari 0-100 dalam masa 12.5 saat dan mempunyai top speed pada kelajuan 185/kmj. Ini merupakan satu pencapaian yang sangat hebat bagi kenderaan yang hanya mempunyai kuasa 1300cc sahaja.

Dah habis baca? Macam mana? hebat tak kereta Proton Saga LMST ni? Memang hebat kan. Sekali lagi, hubungi kami di talian 014-9669-359 untuk menempah kereta sewa bajet Proton Saga LMST ini. Siapa cepat, dia dapat ;)



Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 7 August 2015

Ke Pasar Minggu Takada Dengan Kereta Sewa Tawau J3

Sempena hari ahad nanti, apa kata anda ke Pasar Minggu Takada bersama dengan Kereta Sewa Tawau J3. Untuk makluman, pasar minggu yang terletak di Takada ini merupakan pasar minggu yang paling terkenal dan paling gempak di Tawau. Sekiranya anda berpeluang ke Tawau, jangan lupa mengunjungi pasar minggu ini dengan menaiki kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau, iaitu Kereta Sewa Tawau J3. Apa yang best sangat di pasar minggu ini? Mari layan sebentar gambar-gambar yang sempat kami rakamkan di pasar minggu berkenaan.

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Kalau nak tahu, memang macam-macam ada kat pasar minggu Takada ni. Benda-benda unik dan pelik pun ada jugak. Memang seronok lah kalau datang ke sini. Cuma kalau nak datang tu, kena la datang awal sikit. Kalau boleh sebelum jam 7 pagi. Ini kerana tempat meletak kenderaan adalah amat terhad dan orang pula sangat ramai. 

Jadi kalau datang ke Tawau, jangan fokus pergi ke pasar tanjung dan pasar gantung sahaja. Ini kerana pasar minggu Takada sebenarnya lebih best lagi. Percayalah. Untuk makluman jugak, pasar minggu Takada ini hanya beroperasi pada hari ahad sahaja. Jadi jangan lepaskan peluang untuk datang ke tempat ini ya. Dan jangan lupa hubungi kami di Kereta Sewa Tawau J3 di talian 014-9669-359 untuk mendapatkan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau untuk membawa anda ke sana nanti :)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459


Friday, 31 July 2015

Lagi Pelanggan Yang Berpuashati

Pelanggan J3 Kereta Sewa & Homestay Tawau


Semakin ramai pelanggan yang puashati dengan perkhidmatan kereta sewa & homestay J3. Salah seorang pelanggan yang kami maksudkan adalah Puan Harniza yang telah menyewa kereta Proton Wira selama 3 hari dengan kami. Selain menyewa kereta, Puan Harniza juga turut menyewa homestay kami dari 24 Julai - 27 Julai yang lepas. Kami amat gembira apabila Puan Harniza turut gembira dan berpuashati dengan servis yang kami berikan.

Untuk makluman, Puan Harniza seisi keluarga telah menyewa homestay selama 3 malam disamping meminta servis mengambil mereka di airport semasa hari check-in. Bayaran yang kami minta untuk sewa homestay selama 3 malam + servis pengambilan di airport Tawau adalah amat murah sekali iaitu hanya RM543.00 sahaja. Sewa kereta Proton Wira yang kami tawarkan pula adalah RM85/hari sahaja untuk 3 hari tersebut. Rate tersebut merupakan rate kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau untuk jenis kereta Proton Wira. Jadi anda boleh bayangkan sendiri penjimatan yang telah dapat dibuat oleh Puan Harniza sekeluarga.

Walaupun kadar sewa kami adalah yang paling murah di Tawau, tapi itu tidak bermaksud kami menyediakan perkhidmatan yang cincai dan ala kadar sahaja. walaupun murah tapi kami sentiasa pastikan kami memberi yang terbaik. Ini kerana apabila pelanggan puashati, kami juga turut berasa gembira. Jadi kalau anda mahukan sewa yang murah dan servis yang terbaik untuk homestay dan juga kereta sewa di Tawau, anda jangan berfikir dua kali dan terus sahaja datang cari kami. Paling mudah, hubungi sahaja kami di talian 013-5499-359 untuk homestay (http://www.homestaytawau.blogpsot.com)  dan juga 014-9669-359 untuk kereta sewa. Kami sedia membantu anda ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
 
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Friday, 24 July 2015

UK Funfair Kini Di Tawau



Ya, UK Funfair kini berada di Tawau. Kalau nak tahu, UK Funfair memang sering menjadikan Tawau sebagai tempat persinggahan mereka. Ini mungkin disebabkan  warga Tawau yang memang cukup gemar membawa anak-anak dan keluarga berhibur di funfair ini setiap kali funfair ini berada di Tawau. Sedikit info, kami di Tawau tak panggil tempat ni sebagai funfair. Kami di sini panggil "pampe" saja. Jadi kalau anda terdengar orang Tawau menyebut "pampe", mereka sebenarnya sedang bercakap mengenai FUNFAIR ;)

Kami di Kereta Sewa Tawau J3 tidak pernah ketinggalan pergi ke UK Funfair setiap kali mereka datang ke Tawau. Ini kerana permainan di dalam funfair ini sangat ohsem dan suasana di dalam funfair pun cukup meriah dan bercahaya serta penuh warna-warni.  Funfair akan mula dibuka bermula jam 6.30 petang sehingga 12.00 malam. Tiket masuk ke dalam funfair hanya RM2.00 sahaja dan kanak-kanak di bawah umur 3 tahun boleh masuk dengan percuma tanpa bayaran. Walaupun harga tiket masuk adalah amat murah, tetapi caj setiap permainan pula tidaklah begitu murah. Hampir semua permainan di dalam funfair ini dicaj pada kadar 2 token sekali main. Nilai 2 token = RM4.00. Jadi maksudnya, setiap kali nak main tu kena bayar paling minimum RM4.00. Ada juga permainan yang caj 3 token setiap kali main, iaitu RM6.00.

Tapak UK Funfair di Tawau terletak di batu 1.5 Jalan Apas Tawau, iaitu berhadapan dengan Takada dan Eastern Plaza Tawau. Tapak funfair ini juga berdekatan dengan kami di Kereta Sewa Tawau J3 iaitu di Taman Berkeley. Kami di seberang jalan sahaja iaitu dalam 1 minit perjalanan sahaja dengan berjalan kaki. Pada pelanggan kami yang berminat pergi ke funfair ini nanti, pastikan anda datang awal. Ini kerana bermula dari jam 7.30 malam ke atas, jalan akan jadi begitu sesak di sekitar kawasan funfair, tempat parking pun akan penuh juga. Jadi kalau tak mahu pening-pening kepala, silalah datang awal. Kalau dah bermain-main di funfair dan terasa lapar, anda semua boleh menyeberang jalan dan pergi ke pasar malam Takada. Di situ terdapat banyak gerai yang menyediakan makanan yang sedap-sedap seperti Bakso, sayap ayam panggang, nasi lalap dan lain-lain lagi. Memang best.

Kami tidak pasti sampai bila UK Funfair akan berada di Tawau pada kali ini, tapi biasanya mereka akan buka funfair selama 1 bulan. Jadi kalau anda berada di Tawau sekarang, jangan ketinggalan pergi ke funfair ini bersama keluarga dan anak-anak. Untuk pergi ke funfair anda boleh menaiki bas Jalan Apas dari terminal bas di bandar Tawau. Tambang hanya RM 0.70 sen sahaja. Bagi yang membawa keluarga dan anak-anak dan rasa tidak selesa menaiki bas, anda boleh hubungi kami di Kereta Sewa Tawau J3 untuk menempah kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Anda boleh hubungi kami di talian 014-9669-359 dan kami akan sediakan sebuah kereta sewa untuk anda pakai ke funfair. Jadi tunggu apa lagi?

Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
 
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Thursday, 16 July 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri dari Kereta Sewa Tawau J3

Kemeriahan hari raya sudah mula terasa. Kelihatan begitu ramai kanak-kanak yang sedang bergembira bermain bunga api di perkarangan rumah. Itu tandanya esok hari raya. Atas kesempatan ini, kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015 kepada anda semua tidak kira di mana jua anda berada.

Semoga sambutan hari raya di tahun ini akan lebih bermakna di samping keluarga yang tersayang. Buat warga Tawau dan para pelanggan kami khasnya, sentiasalah berhati-hati di jalanraya. Pandu cermat, jiwa pasti selamat. Sentiasalah ingat orang yang tersayang lebih-lebih lagi di hari lebaran ini. Hari yang penuh gembira dan sukacita. 

Untuk makluman juga, kami tidak bercuti di sepanjang hari raya ini bagi memenuhi keperluan anda semua. Pun begitu, kereta sewa telahpun habis ditempah sehingga hari raya ke-2 nanti. Pada hari raya ke-3 barulah ada kereta yang boleh disewa. Jika perlukan kereta sewa pada hari raya yang ke-3, hubungi kami segera di talian 014-9669-359. Akhir kata, andai ada salah dan silap tolong maafkan. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Iklhas dari kami semua di Kereta Sewa Tawau J3 :)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
 
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459


Tuesday, 7 July 2015

Kereta Sewa Tawau Fully Booked

SMS Tawau Car Rental

Printscreen di atas merupakan SMS yang kami terima 2 hari yang lepas. Orang ni nak sewa van raya nanti, tapi tu la, semua kereta sewa Tawau J3 fully booked sudah. Bukan setakat kereta kecil-kecil seperti Perodua Kancil dan Viva saja yang sudah fully booked, tapi semua kereta-kereta besar termasuk van dan MPV juga sudah habis di booking.

Hal ini memang selalu terjadi setiap kali musim perayaan tiba. Tak kira la Hari Raya ke, Krismas, Tahun Baru Cina, memang semua kereta sewa akan fully booked. Cuma Hari Deepavali saja kurang sikit kerana tidak ramai kaum berketurunan India (Hindu) yang ada di Tawau ni. Kadang-kadang pada hari kebangsaan tu pun kereta licin habis juga. Begitu juga di musim cuti persekolahan. Oleh itu, suka kami ingatkan pada semua, sekiranya tidak ingin terlepas peluang mendapatkan kereta sewa di musim perayaan, silalah buat tempahan seawal yang mungkin.

Berbalik kepada SMS diatas, sebenarnya kami kesian juga pada orang ni. Adik dia bakal berkahwin raya ni. Family belah lelaki ramai yang akan datang ke Tawau dari Semenanjung bagi menghadiri majlis tersebut. Itu sebab mereka memerlukan sebuah van sewa. Kalau sewa van murah sikit berbanding nak sewa 3-4 buah kereta sedan untuk memuatkan 15 orang. Tapi itulah, mereka lambat sangat SMS. Kereta sewa pun semuanya dah fully booked. 

Jadi, untuk mengelakkan hal sedemikian terjadi, kami mohon sangat-sangat, tolonglah buat tempahan awal. Tak rugi pun. Kalau hendak buat tempahan kereta sewa, boleh baca di sini, Cara Buat Tempahan Kereta Sewa di Kereta Sewa Tawau J3. Kalau nak direct hubungi kami pun boleh. Macam biasalah, untuk tempahan atau pertanyaan, hubungi kami di talian 014-9669-359 ataupun hantar email ke j3trader@gmail.com


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
 
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459


Monday, 29 June 2015

Pejalan Kaki Berani Mati, Hanya di Tawau

Sebenarnya tajuk di atas sepatutnya pelintas jalan kamikaze di Tawau, dan bukannya pejalan kaki berani mati di Tawau. Tapi lebih kurang juga tu. Kan? Kami di Tawau memang masak sudah dengan style berjalan kaki orang-orang di Tawau ni. Tapi kalau orang yang pertama kali menjejakkan kaki di Tawau, dan pertama kali memandu kereta di Tawau, mungkin akan terkejut dan terkesima pada tahap maksima bila berdepan dengan pejalan-pejalan kaki yang melintas di hadapan anda.


Melintas Jalan di Tawau
Gambar hiasan - google

Kalau nak tahu, orang di Tawau ni rata-ratanya bertulang besi dan berurat dawai. Kenapa kami cakap begitu? Ini kerana semuanya memang cukup berani kalau berdepan dengan apa pun. Kalau nak tahu, orang di Tawau kalau berjalan kaki memang berani dan S.L.O.W tahap gaban, lebih-lebih lagi kalau melintas jalan ataupun menyeberang jalan. Jangan haraplah nak tengok orang Tawau berlari laju-laju atau jalan cepat-cepat masa nak melintas. Mereka akan lakukannya dengan sangat S.L.O.W walaupun di depan tu adalah lori petronas, bas ekspress ataupun lori treler. Yang paling best, siap boleh berwasap, sms lagi masa melintas. Walaupun bumber kereta dah nak kena lutut pun bukan mereka peduli. Kan kami dah kata, orang Tawau ni rata-ratanya bertulang besi dan berurat dawai.

Kenapa orang di Tawau begitu? dulu-dulu hanya budak-budak sekolah menengah saja yang buat macam tu, especially budak-budak perempuan. Konon nak kontrol ayu time melintas jalan. Tapi sekarang ni, bukan setakat budak sekolah menengah saja; bapak, pakcik, makcik, aunty, uncle budak sekolah menengah pun sudah turut buat aksi ala matrix yang S.L.O.W  M.O.T.I.O.N tu kalau melintas jalan. Jadi kepada yang pertama kali bawa kereta di Tawau, sabar saja lah kalau berdepan dengan para pejalan kaki yang melintas jalan ni. Mereka memang macam tu. Kalau anda kurang sabar dan melanggar mereka, anda juga yang masuk penjara nanti. Jadi kami nasihatkan, sabar saja la.

Sebenarnya kami di Kereta Sewa Tawau J3 sudah lali mendengar keluhan para penyewa kereta kami tentang orang-orang Tawau yang lambat betul melintas jalan ni. Macam tak sayang nyawa. Nak buat macam mana kan. Orang Tawau kan suka kontrol ayu dan kontrol hensem kalau melintas jalan. Jadi kepada bakal penyewa kereta kami yang baru pertama kali nak datang Tawau, hati-hati ya kalau memandu di Tawau. Kami memang macam tu ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
 
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459

Wednesday, 24 June 2015

Kereta Sewa Murah Tawau di mudah.my

Kini anda semua boleh melihat senarai kereta sewa murah di Tawau di laman mudah.my , ini kerana kami telah meletakkan hampir 10 jenis kereta sewa untuk anda lihat dan pilih di sana. Anda semua boleh klik link stor PRO Niaga kami di mudah.my pada gambar di bawah ini.

Stor PRO Niaga Kereta Sewa Tawau J3

Kami sebenarnya telah lama meletakkan iklan-iklan kereta sewa kami di laman mudah.my ini. Ramai juga pelanggan yang telah berjaya menemui kami melalui iklan kami yang terdapat di situ. Pada awalnya kami cuma mengiklankan 1-2 kereta sahaja di mudah.my, tapi memandangkan pelanggan pun suka bertanya mengenai "kereta-kereta lain" yang kami ada, maka kami pun cubalah mengiklankan seberapa banyak kereta sewa yang boleh. Untuk makluman, untuk mengiklankan kereta di mudah.my bukanlah percuma. 1 iklan bernilai RM10 dan valid selama 60 hari. Ok juga sebenarnya tu kan. Taklah semahal iklan facebook ataupun google ads. 

Tujuan kami meletakkan iklan kereta sewa kami di mudah.my adalah untuk memudahkan ramai rakyat Malaysia mencari kami. Umum tahu laman web ini menduduki ranking teratas web jual-beli di Malaysia, jauh mengatasi Lelong dan Lazada. Lagi pun semua orang suka pergi ke mudah kan? Ini kerana sememangnya teramat MUDAH sekali mencari apa yang kita kehendaki di laman web tersebut. Atas dasar itulah kami menyenaraikan iklan kereta sewa kami yang sememangnya paling murah di Tawau ini di mudah.my, senang orang nak cari nanti. Tak gitu?

Antara kereta sewa yang kami senaraikan di mudah.my adalah kereta Proton Saga BLM, Kereta Proton Gen2, Kereta Proton Waja, Kereta Toyota Unser, Kereta Perodua Myvi dan lain-lain lagi. Bagi memudahkan anda yang kebetulan berada di blog ini sekarang melihat rate kereta-kereta sewa tersebut satu persatu, kejap lagi kami akan senaraikan link kereta sewa kami berdasarkan jenisnya. Jadi anda semua boleh terus direct ke iklan kereta yang anda ingini. Ini dia link-link tersebut, kami jamin memang konfirm murah punya.

Kereta Sewa Proton Saga BLM Bajet Tawau
Kereta Sewa Proton Gen2 Bajet Tawau
Kereta Sewa Proton Waja Bajet Tawau
Kereta Sewa Proton Wira Bajet Tawau
Kereta Sewa Proton Saga LMST Bajet Tawau
Kereta Sewa Proton Iswara Bajet Tawau
Kereta Sewa Perodua Myvi Bajet Tawau
Kereta Sewa Perodua Viva Bajet Tawau
Kereta Sewa Perodua Kancil Bajet Tawau
Kereta Sewa Toyota Unser (MPV) Bajet Tawau

Sekiranya berminat menyewa kereta-kereta sewa yang kami tawarkan ini, jangan lupa hubungi kami segera di 014-9669-359 (call/sms/whatsapp). Kami jamin anda pasti berpuashati dengan tawaran kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau ini.


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau
 
Latitude/Longitude (gps): 4.251975, 117.899459


Wednesday, 17 June 2015

Kereta Sewa Pandu Sendiri Di Tawau

Kereta Sewa Pandu Sendiri Tawau


Lama betul kami tidak membuat post di blog ini. Sebulan lebih juga kan. Tak apa, kini kami kembali lagi dengan edisi kereta sewa pandu sendiri di Tawau. Ada sebabnya kenapa kami memilih tajuk ini. Bukan sebab untuk SEO atau dah tak ada benda lain nak dicakap.

Umum tahu yang kami menyediakan perkhidmatan kereta sewa di Tawau. Perkataan Tawau itu memberi maksud yang jelas bahawa kami menyediakan perkhidmatan ini di TAWAU dan bukannya di Kota Kinabalu misalnya ataupun di Keningau. Semenjak kami memulakan perkhidmatan kereta sewa ini sudah ramai yang menyewa kereta kami sehingga ke Keningau dan paling jauh ke Kudat. Adakah kami membenarkan?

Kalau anda perasaan, banyak syarikat kereta sewa yang tidak membenarkan kereta sewa mereka di bawa keluar dari ruang lingkup perkhidmatan mereka. Contohnya, syarikat kereta sewa di Kota Kinabalu pasti tidak ingin anda menyewa dan membawa kereta mereka sehingga ke Tawau. Dan bukan di negeri Sabah ini sahaja yang begitu, syarikat-syarikat kereta sewa yang lain di seluruh Malaysia pun rasanya hampir semua tidak membenarkan kereta mereka dibawa keluar kawasan.

Masa mula-mula berkecimpung dalam perniagaan kereta sewa ini, kami langsung tidak kisah kalau kereta hendak di bawa ke mana sahaja pun, janji dijaga dengan baik. Tapi biasalah, pengalaman banyak mengajar dan pengalaman itulah juga yang menunjukkan bahawa tindakan kami membenarakn kereta kami di bawa jauh keluar dari Tawau  itu merupakan satu tindakan yang kurang bijak dan memakan diri sendiri.

Kenapa? Bayangkan kami pernah mendapat panggilan dari Keningau meminta kami menghantar kereta ganti. Kereta kami yang disewa itu tidak boleh hidup dan mati di tengah jalan. Bayangkan perasaan kami, Keningau bukannya dekat, tapi sudah melebihi 500km dari Tawau. Tapi kami berusaha mencari no telefon bengkel terdekat dan meminta bantuan mekanik di sana pergi melihat kereta kami. Rupanya kereta itu tidak boleh hidup kerana sudah over-heat. Kereta malang itu telah dipandu tanpa henti dari Kalabakan-Tawau-Semporna-Lahad Datu-Sandakan-Telupid-Ranau-Kota Kinabalu-Keningau. Kereta kancil lagi tu. Kami terfikir, kenapa lah ada orang boleh melakukan perkara seperti itu. Yang paling bagus, penyewa boleh pula marah-marah. Kalau fikir logik, sepatutnya kami yang marah. 

Selain dari itu, ada juga yang memang cuai semasa memandu, main lajak saja. Apa lubang pun depan mata main langgar saja. Bila sudah begitu dan dibawa long-distance lagi dan non-stop lagi, Lamborghini pun boleh rosak bhai. Atas dasar itu, sekarang kami hanya menyediakan kereta sewa pandu sendiri untuk Tawau sahaja. Kalau pergi Semporna atau Lahad Datu kami boleh terima lagi, tapi itupun dengan syarat, sekiranya terjadi apa-apa semasa anda menyewa kereta itu, tanggungjawab anda adalah 100% ke atas kereta itu. Dan sekiranya kami dapati kereta kami dipandu melebihi ruang lingkup yang dibenarkan (keluar dari Lahad Datu), kami akan mengenakan penalti ke atas anda, iatu RM2 setiap kilometer pergi dan balik. 

Jadi kami harap anda semua faham kenapa kami buat apa yang kami buat ini.Pengalaman banyak mengajar kami dan kami pun sudah cukup-cukup menanggung kerugian bila kereta kami selalu sahaja rosak bila di bawa jauh dengan begitu cuai sekali. Kami memang tidak menggalakkannya. Kalau sewa sekitar daerah Tawau ini sahaja, memang cukup dialu-alukan. Lagipun, sekiranya terjadi apa-apa, kami boleh pergi membantu dengan kadar yang segera. Anda senang, kami pun senang. Jadi tunggu apa lagi? sekiranya anda memerlukan kereta sewa pandu sendiri yang paling murah di daerah Tawau, jangan lupa hubungi kami di talian 014-9669-359. Terima kasih ;)


Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau
Twitter: www.twitter.com/keretasewatawau

Latitude/Longitude: 4.251975, 117.899459