Wednesday, 31 December 2014

Happy New Year Dari Kereta Sewa Tawau J3

Happy New Year Dari Kereta Sewa Tawau J3

Selamat tahun baru 2015 dan happy new year dari kami di Kereta Sewa Tawau J3. Begitu cepat masa berlalu. Sedar tak sedar kita sudah berada di penghujung tahun 2014. Lagi 2 jam 30 minit kita berada di tahun 2014, tahun yang banyak pahit dan manisnya untuk kita semua. Bagi semua rakyat Malaysia, di tahun 2014 begitu banyak peristiwa sedih terjadi di sepanjang 2014. Tapi banyak juga peristiwa yang boleh membuat kita tersenyum. Yang pastinya di tahun 2014 ni ramai orang yang melangsungkan perkahwinan. Betul kan?

Bagi kami di Kereta Sewa Tawau J3, tahun 2014 adalah tahun yang cukup baik. Kereta semakin bertambah, pelanggan setia pun semakin ramai. Dan di tahun ini juga kami telah melebarkan lagi sayap perkhidmatan kami dengan menwarkan servis homestay yang paling murah di seluruh Tawau, iaitu J3 Homestay Tawau. Memang tahun ini tahun yang menyaksikan perkembangan kami sebagai sebuah syarikat kereta sewa yang semakin menjadi pilihan di daerah Tawau ini. Ini tak mampu kami capai tanpa sokongan yang tak berbelah bagi dari anda semua. Terima kasih!

Di tahun 2015 dan seterusnya, kami harapkan syarikat kami akan menjadi semakin maju dan semakin proaktif dalam memberi servis kereta sewa yang murah untuk seluruh warga Malaysia dan luar Malaysia. Kami juga berharap sokongan yang kami terima di sepanjang tahun 2014 akan berterusan hingga ke tahun 2015. Untuk negara Malaysia yang tercinta dan Sabah Tanahairku, semoga semakin aman damai sentosa. Semoga kita semua saling hormat-menghomati, saling bantu membantu tanpa mengira agama, bangsa dan status. Kita 1 Malaysia selamanya. OK?

Selamat Tahun Baru and Happy New Year 2015 dari kami semua di Kereta Sewa Tawau J3 :)

Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)

Thursday, 25 December 2014

Merry Christmas Dari Kami Di Kereta Sewa Tawau J3

Merry Xmas From Kereta Sewa Tawau J3


Selamat Hari Natal dan Merry Christmas daripada kami di Kereta Sewa Tawau J3. Seperti biasa, kita di Malaysia dan juga di seluruh dunia akan merayakan sambutan Krismas pada setiap 25hb Disember. Sebagai rakyat Malaysia yang majmuk, berbilang bangsa, kaum dan agama kita akan merayakan banyak perayaan setiap tahun. Itu keunikan kita di Malaysia dan kita bangga dengan keunikan itu.

Ucapan Krismas ini kami tujukan khas kepada semua pelanggan-pelanggan dan rakan-rakan kami yang beragama Kristian. Semoga sambutan Krismas tahun 2014 ini lebih meriah dan lebih bermakna di samping keluarga tersayang. Seperti biasa adat kunjung-mengunjung akan dibuat pada setiap perayaan di Malaysia. Di Krismas tahun ini marilah kita sama-sama mengunjungi dan meraikan Krismas bersama rakan-rakan kita semua.

Akhir kata, Merry Christmas and happy holiday... ho! ho! ho!

Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)
E-mail : j3trader@gmail.com
FB: www.facebook.com/kereta.sewa.tawau

Wednesday, 3 December 2014

Sewa Kereta Proton Saga BLM Yang Murah Di Tawau

kereta sewa tawau car rental


Berapa sewa kereta Proton Saga BLM yang anda mampu bayar sambil tersenyum? Di Kereta Sewa Tawau J3 kami dengan bangganya menawarkan sewa kereta Proton Saga BLM yang amat murah dan berpatutan di daerah Tawau ini. Amat sukar dipercayai bukan? rata-rata operator kereta sewa menawarkan kereta ini pada kadar yang melebihi RM100. Tapi kami mahu membantu anda menyewa kereta ini pada kadar yang murah. Sebelum itu, jom semak dulu rate sewa kereta ini:

1 hari = RM100
3 hari ke atas = RM90/hari
7 hari ke atas = RM80/hari
1 bulan = Kita nego sampai anda puas hati

Kereta Proton Saga BLM ini datang dalam versi manual dan automatik. Bagi kedua-dua versi, kadar sewanya adalah sama. Menarik kan? Tiada beza harga untuk kereta auto dan manual untuk Saga BLM ini atau mana-mana kereta sewa kami yang lain. Yang paling best lagi, ada diskaun istimewa untuk pelajar. Seperti biasa, tunjukkan saja kad pelajar anda dan anda layak mendapat diskaun 10% on the spot.

Seperti kereta-kereta sewa kami yang lain juga, anda boleh menggunakan kereta Proton Saga BLM ini dengan percuma selama 1 hari (24 jam) apabila anda membuat sewaan melebihi 10 hari. Anda tidak akan mendapat offer berani mati seperti ini di mana-mana tempat lain di Tawau. Jadi tunggu apa lagi? Kereta Proton Saga BLM ini merupakan antara kereta kami yang paling laris di Kereta Sewa Tawau J3. Hampir setiap hari kena booked. Kalau anda mahu menyewa kereta ini sambil menjimatkan wang, hubungi kami segera di Kereta Sewa Tawau J3. Biar kami bantu anda ;)

Tempah kereta sewa anda sekarang: 
H/P: 014-9669-359 (call/sms/whatsapp)

Monday, 24 November 2014

Jom Lawat Tawau Cuti Sekolah Ni


Kereta Sewa Tawau Car Rental 


Cuti sekolah datang lagi. Selamat bercuti semua. Jom kita lawat Tawau sempena cuti sekolah ni. Mest best kan. Untuk pengetahuan anda semua, ada banyak tempat menarik di Tawau. Ramai yang anggap Tawau ni tak ada apa. Haahh... silap tu. Tawau ni walaupun kecil sahaja, tapi padat dengan tempat-tempat yang menarik. Antaranya sudah tentulah pasar tanjung dan juga pasar gantung.

Ramai penyewa kereta kami yang amat teruja dengan pasar tanjung Tawau. Kalau pulang mesti terlebih muatan lah. Maklumlah dah berbelanja sakan di pasar tanjung kan? di situ ada pelbagai jenis ikan bilis, ikan masin, sotong kering, udang kering etc  yang bertarat first class. Selain itu ada juga di jual amplang, Siapa yang dah rasa amplang ni, mesti nak lagi dan lagi dan lagi. Sedap dan rangup gitu.

Selain pasar tanjung, pasar gantung juga amat digemari oleh para pelancong. Percaya atau tidak, mutiara yang dijual RM80 di Semenanjung boleh didapati dengan harga RM12 sahaja di pasar gantung. Selain mutiara ada banyak lagi barang-barang unik dan menarik di pasar gantung Tawau. Semua barang-barang ini dijamin murah. Tapi anda semua kena lah pandai tawar-menawar dengan penjual. 

Kalau mahu pergi ke tempat-tempat yang cantik pula, di Tawau ada Balung Eco Resort, ada Bukit TV, Taman Air dan macam-macam lagi. Memang best lah kalau datang ke Tawau ni. Barang makanan laut pun murah-murah. Tak percaya? cuba tanya rakan-rakan anda yang pernah datang ke Tawau. Makanan laut di Tawau jauh lebih fresh dan berkali ganda lebih murah dari makanan laut yang ada di KK. 

Jadi tunggu apa lagi? cuti sekolah ada banyak hari lagi. Cepat-cepatlah membuat tempahan tiket ke Tawau. Rugi kalau tak datang tau. Sekiranya anda datang ke Tawau nanti, carilah kami di Kereta Sewa Tawau J3 sekiranya anda ingin menyewa kereta yang paling murah di Tawau. Selain kereta sewa, kami turut menyediakan perkhidmatan homestay bajet yang paling murah di seluruh Tawau iaitu J3 Homestay, Apa-apa pun, kami sentiasa menanti kedatangan anda semua ke Tawau dengan hati yang gembira :)


Tempah kereta sewa anda sekarang: 
H/P: 014-9669-359 (sms/whatsapp)

Monday, 3 November 2014

Tempat-Tempat Menarik Di Tawau

Kereta Sewa Tawau Car Rental
Eastern Cineplex Tawau

Antara tempat-tempat yang menarik di Tawau bagi kami adalah Eastern Cineplex. Bagi yang suka bersantai dengan rakan dan keluarga dengan menonton wayang tempat ini memang wajib dilawati. Eastern Cineplex Tawau memaparkan wayang-wayang terkini pada kualiti gambar dan audio yang memang terbaik lah.

Eastern Cineplex terletak di bagunan Eastern Plaza iaitu satu-satunya mall yang terdapat di Tawau buat masa ini. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 terus terang mengatakan tempat yang kami selalu tuju jika ada kelapangan adalah Eastern Cineplex di Eastern Plaza. Memang best lah.

Selain dari menonton wayang, ada banyak benda lagi yang boleh di buat di Tawau sebenarnya. Untuk mengetahui tempat-tempat yang menarik itu anda boleh download ebook percuma mengenai tempat-tempat menarik di Tawau di laman blog J3 Homestay Tawau. Banyak info menarik yang boleh dibaca di ebook percuma tersebut.

Jika anda inginkan info yang lebih best lagi mengenai Tawau, kami di Kereta Sewa Tawau J3 mencadangan agar anda melayari laman web www.discovertawau.com. Laman web berkenaan memang padat dengan info mengenai Tawau. Bagi pelancong yang bakal melawat daerah Tawau tidak lama lagi, laman web berkenaan memang wajib dilawati :) 


Tempah kereta sewa anda sekarang: 
H/P: 014-9669-359 (sms/whatsapp)


Sunday, 26 October 2014

Get To Know Tawau Via Car Rental

Maliau Basin Tawau
Malian Basin Tawau

Tourists who come to the Tawau will be amazed to know that this area is very friendly and it is quite easy for tourists who want to rent a car to find it here. Not surprisingly, the car is a more appropriate method for traveling around this precinct as hiring a taxi is quite expensive. Many tourists will actually get a shock of their life after their first taxi ride in Tawau (shocked because the fares are very expensive). 

Fortunately, travelers who want to rent a car in Tawau will find that there are only few obstacles to prevent them from renting a car. What are the obstacles? One of them, to rent a car in Tawau you must have a driving license. The route in Tawau is not difficult to memorize and there are many signs along the way that will help you get to your destination. 

However, you should be careful a bit when driving in Tawau. Most of the drivers in Tawau is not reckless, far from it. You just need to know and understand the people here and the way they drive. The majority of Tawau population drives slowly, slow and steady. So you have to be patience when driving here. In addition, the road in Tawau is not as pretty the highways in the peninsula. There are a lot of potholes (Merotai) and also uneven patches (to patch the potholes) on the surface of the road. So you should drive carefully here. Focus is the key. 

However, once you are familiar with the driving trait in Tawau and confident with your driving skills on the rough road, which is not pretty, you'll be able to go and explore the rest of the Tawau without any problems. What is amazing about having a rental car in Tawau is a person will be able to go to remote and unique places in Tawau that was never offered in any of the travel packages and tours. Those who are more adventurous should try to explore the places favored and frequented by the locals. This will allow you to see the real Tawau and take part in the way people live in Tawau. For the best experience, one needs to find places to choose from among the locals. 

A car will be required to help you to identify Tawau and its societies. With a rental car, you can cruise around Tawau. From Balung Cocos to Merotai, there are many interesting places to visit here in Tawau. A drive with a good rental car will open up opportunities for you to interact with the locals and see some of the greatest destinations and attractions in Tawau. 


Book your car right now: 
H / P: 014-9669-359 (call / sms / WhatsApp) 

Friday, 17 October 2014

Kereta Sewa Tawau J3 Meluaskan Jajahan

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Ya, ini kali laa... Kereta Sewa Tawau J3 akan meluaskan jajahan. Sudah terlalu lama kami menapak dengan satu cara, kali ini kami akan pergi ke satu cabang atau arah yang berlainan. Mesti anda semua sedang tertanya-tanya, apa yang sedang kami rancangkan? dan jajahan apa pula ni?

Daripada sejarah kita boleh melihat, kuasa atau kehebatan itu hanya akan bertambah bila kita mula meluaskan jajahan, Lihatlah pada kuasa-kuasa besar seperti Sepanyol, British dan Jepun pada suatu masa dahulu, Mereka tidak tetap berada di satu tempat saja, tetapi mereka berani pergi jauh meneroka satu tempat lain yang tidak pernah mereka kenali.

Kami di Kereta Sewa Tawau J3 pun merancang ingin melakukan perkara yang ohsem dan luarbiasa seperti itu, Lihat iklan kami di atas itu? Anda pasti akan melihatnya di di tempat anda satu hari nanti. Buat masa ini kami masih dalam perancangan. Bisnes kereta sewa ini memang banyak pasang surut, tapi kami bertuah di Kereta Sewa Tawau J3 kerana terlalu banyak mendapat sokongan dari anda semua.

Dan kerana anda lah kami akan meluaskan jajahan kami. Kerana anda lah kami mahu lakukan semua ini. Sewa kereta adalah satu keperluan. Dan dari dulu hingga sekarang kami tetap bertegas untuk memperjuangkan kepentingan pelanggan kami. Murah! ya itu yang kami tawarkan pada harga, tapi bukan pada kualiti. Kami tidak mahu semata-mata ingin menyewa kereta anda terpaksa berhutang dengan rakan-rakan. Kami sentiasa mahu memberi kereta sewa mampu bayar kepada anda semua. Jadi nantikan kemunculan kami di jajahan pertama kami nanti, Kami tidak sabar-sabar untuk berkongsi cerita itu dengan anda nanti :)

Tempah kereta sewa anda sekarang:
H/P: 014-9669-359 (call / sms / WhatsApp)


Friday, 3 October 2014

Harga Minyak Naik, Sewa Kami Tetap Murah

Kereta Sewa Tawau Tetap Murah


Harga minyak dah naik, tapi sewa kereta kami tetap yang paling murah di Tawau. Untuk makluman, kerajaan Malaysia telah menaikkan harga minyak petrol RON95 dari RM2.10 kepada RM2.30. Perkara ini telah merisaukan hati rakyat Malaysia, lebih-lebih lagi kami yang berada di Tawau ni. Risau betul harga barang akan naik.

Disebalik kerisauan itu, kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin memaklumkan kepada anda semua yang kami sama sekali tidak akan menaikkan kadar kereta sewa kami. Sewa kami tetap yang paling murah di seluruh Tawau. Jadi anda semua tidak perlu risau. Sewa lah kereta dengan kami dengan hati yang senang. 

Kadar caj penghantaran ke airport Tawau juga tidak akan kami naikkan. Kadarnya tetap sama. Pokok pangkalnya, kenaikan harga minyak petrol RON95 ini tidak membawa apa-apa kesan kepada tawaran harga kami kepada anda semua. Jadi sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang paling murah di Tawau, jangan segan jangan malu. Hubungi kami dengan kadar segera ya. Terima kasih :)

Tempah kereta sewa anda sekarang: 
H/P: 014-9669-359 (sms/whatsapp)


Wednesday, 24 September 2014

Van Sewa Terbaik Di Tawau (tips memandu di dalam)

Pernahkah anda memandu sebuah van sewa sebelum ini? Selain kereta dan MPV, Kereta Sewa Tawau J3 juga menyediakan van sewa yang terbaik pada kadar sewa yang amat rendah di daerah Tawau.

Van sewa murah di Tawau


Jika anda datang ke Tawau dengan sekumpulan lebih dari 8 orang, anda boleh mempertimbangkan sebuah van sewa sebagai pilihan yang lebih murah daripada menyewa dua atau tiga kereta sedan. Tetapi sesetengah orang mungkin akan berasa seram sejuk bila memikirkan akan memandu sebuah van. Jadi di sini kami menyediakan beberapa tips tentang bagaimana anda dapat memandu sebuah van dengan hati yang tenang. Silakan membaca :) 

Pengalaman kali pertama memandu van sewa untuk sesiapa sahaja boleh menjadi satu pengalaman yang berbeza dan juga boleh menjadi mimpi ngeri. Van tidak dikendalikan seperti SUV atau MPV atau bahkan sperti sebuah kereta sedan. Van sewa anda lebih panjang, lebih tinggi, dan mempunyai "sightlines" yang berbeza daripada kenderaan biasa. Ini tidak bermaksud bahawa anda patut takut memandu sebuah van sewa, ia hanya menunjukkan bahawa anda hanya perlu memahami beberapa perkara mengenai cara untuk memandu van sebelum anda duduk di tempat pemandu. 

Cermin van anda adalah "kawan baik" anda 
Semakin besar van, makin besar lagi "blind spot" anda. Untuk mengecilkan zon bahaya ini di sekitar van anda, luangkan sedikit masa menyesuaikan cermin anda. Banyak van tidak mempunyai cermin belakang. Jika ini berlaku, anda akan bergantung sepenuhnya pada cermin sisi anda. Pastikan cermin ini diselaraskan dengan betul. Ingat, jika anda melihat 70% badan van anda sendiri dalam cermin sisi, cermin sisi anda mungkin tidak berada dalam kedudukan yang betul. Cermin digunakan untuk melihat jalan raya, bukan kenderaan anda. 

Perkara yang patut dipertimbangkan semasa berada di atas jalan 
Sebaik sahaja anda berada dalam tempat duduk pemandu, dan anda lihat van sewa anda sarat dengan barangan atau penumpang, anda mesti ingat sekali lagi, van tidak dikendalikan seperti kereta sewa yang lebih kecil. Van biasanya lebih berat. Terutama sekali apabila ianya sarat dengan penumpang dan barang dagangan, ini menunjukkan yang van perlu lebih banyak masa untuk berhenti apabila anda menekan brek. Jadi pastikan anda mempunyai jarak pemanduan yang selamat daripada kenderaan yang berada di hadapan van anda. Jangan pernah berfikir untuk "tailgating" apabila anda memandu sebuah van. Ia sangat merbahaya. 

Parking Van anda 
Pertama sekali, memarkir van anda adalah serupa dengan memarkir kereta anda yang lebih kecil. Anda, bagaimanapun patut peka dengan persekitaran anda. Perlu diingat, van sewa anda lebih panjang daripada kenderaan yang lain, anda perlu lebih berhati-hati. Jika boleh, minta bantuan daripada penumpang dalam van anda untuk membantu anda memarkir van anda. Jika anda memarkir van di garaj, pastikan ketinggian garaj adalah lebih besar daripada ketinggian van. 

Pastikan Penumpang/Barangan yang Anda bawa Selamat 
Van kargo dan van sewa yang besar adalah bertujuan untuk membawa dan memindahkan individu dan barangan dari satu tempat ke tempat yang lain. Sekiranya anda membawa banyak barang, ia adalah penting untuk memastikan barang-barang anda dilindungi dengan selamat. Pastikan barang-barang yang "fragile" diletakkan dengan kukuh agar tidak terjatuh, terguling dan terhempas apabila berada di dalan van. Ianya pasti akan membawa kos yang mahal dan boleh membawa bahaya. Begitu juga, jika van sewa anda membawa sekumpulan penumpang seperti rakan-rakan, keluarga dan lain-lain, pastikan bahawa semua orang memakai tali pinggang keledar mereka. Selalunya, pelancong dalam bas dan van penumpang yang besar mempunyai rasa selamat yang palsu akibat dimensi kenderaan. Mereka berasa yang mereka adalah selamat berada dalam kenderaan yang besar berbanding kenderaan yang kecil. Ia masih penting untuk memakai tali pinggang keledar anda dalam sebuah van. 

Memandu van sewa adalah mudah dan selamat, selagi anda sedar bahawa van mempunyai cara kendalian yang berbeza berbanding kenderaan biasa. Jika anda sedang mencari untuk van sewa bajet pada harga yang murah dan rendah di Tawau, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami di 014-9669-359. Kami menyediakan van bajet yang terbaik di daerah Tawau. Hanya di Kereta Sewa Tawau J3 :)

kereta sewa tawau car rental

Wednesday, 10 September 2014

Sewa Kereta Untuk Percutian Di Tawau

sewa kereta untuk percutian di Tawau


Mahu sewa kereta untuk percutian anda di Tawau? Aktiviti percutian adalah aktiviti yang menyeronokkan lebih-lebih lagi jika aktiviti bercuti itu adalah bersama keluarga atau orang yang kita sayangi, tentunya aktiviti kita akan terasa lebih menyenangkan. Akan tetapi jika kita bercuti menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam tentunya tidak akan menyenangkan dan sangat memenatkan. 

Ada baiknya kita menggunakan kereta sendiri, namun sebahagian besar kita tidak suka memandu kereta sendiri kerana kos maintenanance yang mahal kalau pergi memandu jauh dan berbagai macam hal yang lain. Nah penyelesaian dari kami adalah menyewa kereta di syarikat kereta sewa. Perkhidmatan kereta sewa yang bagaimana yang harus anda pilih? Berikut tipsnya: 

1. Carilah syarikat kereta sewa yang berlesen dan berpengalaman di bidang penyewaan kereta sewa. 

2. Mintalah rujukan syarikat kereta sewa / car rental yang baik dan profesional dari sahabat, teman atau keluarga. 

3. Cari di internet mengenai perkhidmatan kereta sewa atau car rental service kerana ada beberapa syarikat yang sudah mempunyai laman web / website yang tersendiri. 

4. Selalu memperhatikan jenis kereta yang akan anda sewa, jika anda ingin pergi bersama keluarga sebaiknya anda menyewa kereta keluarga seperti kereta Avanza, Unser, Alphard dan juga van. 

5. Periksa enjin kereta yang akan anda sewa, hal ini di lakukan untuk keselamatan dan keselesaan anda bersama keluarga. 

6. Jika anda memutuskan menggunakan perkhidmatan pemandu ada baiknya anda pastikan pemandu tersebut mempunyai track record yang baik dari segi jasmani dan rohani. 

7. Pastikan kereta sewa yang anda sewa itu mempunyai road-tax dan insurans yang belum tamat tempoh.


Demikian lah tips ringkas dari kami di Kereta Sewa Tawau, semoga bermanfaat untuk anda semua. Dan sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau, sila hubungi kami di 014-9669-359. Terima kasih.

Friday, 29 August 2014

Merdeka Bersama Kereta Sewa Tawau J3

Kereta Sewa Tawau Car Rental


Tahun ini mari sambut merdeka bersama Kereta Sewa Tawau J3. Boleh? Ya, tidak lama lagi kita akan menyambut hari kemerdekaan yang ke-57 buat negara kita Malaysia. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sudah tidak sabar-sabar lagi menantikan hari kemerdekaan kita ini. Sepanjang bulan merdeka ini kami rajin membelek buku dan internet bagi memahami erti merdeka ini. Beratus tahun dijajah, akhirnya pada tahun 1957 kita merdeka. Kami sangat menghargai keamanan, keharmonian dan kesejahteraan yang kita nikmati selama ini.

Sama-sama lah kita menjaga negara yang kita sayangi ini. Tidak perlulah kita mencontohi negara lain yang asyik berperang, berbunuh dan saling membenci antara satu sama lain. Kita di Malaysia adalah saudara tanpa mengira agama, bangsa, keturunan dan pangkat. Kita 1 Malaysia kini dan selamanya, forever! 

Sepanjang bulan merdeka ini juga rezeki kami tak pernah putus. Tanpa negara yang aman damai, kami pasti susah mencari rezeki. Jadi kami amat menghargai apa yang kita ada sekarang. Buat pengunjung yang bakal datang ke Tawau pada hari merdeka nanti, selamat datang kami ucapkan. Kami tahu ramai yang datang kerana bakal melangsungkan perkahwinan sempena hari merdeka nanti. Betul kan? Seperti biasa, kalau anda semua memerlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau, jangan lupa hubungi kami di talian 014-9669-359. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sedia membantu anda. Akhir kata, Merdeka! Merdeka!! Merdeka!!!

Thursday, 14 August 2014

7 Sebab Mengapa Enjin Kereta Tidak Boleh Start

Hari ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin berkongsi 7 sebab mengapa enjin kereta tidak boleh start. Bagi pemandu kereta, ada satu masalah yang paling kita takuti bila drive kereta. Mati enjin. Rasanya semua orang yang drive kereta pernah terkena masalah ini kan? Awal pagi nak pergi kerja, bila masuk kereta, enjin pula tak mahu hidup. Puas tekan minyak dan pusing kunci, enjin masih juga tak mahu hidup. Stress kan? Last-last terpaksa telefon kawan minta tumpang. Jadi di bawah ini kami senaraikan 7 sebab mengapa enjin kereta anda tidak boleh start. Silakan membaca.



Kereta Sewa Tawau J3

1. Bateri kereta kong
Ini merupakan punca no 1 kenapa enjin kereta tak dapat hidup. Buat macam mana pun kereta tak mahu juga hidup, lepas kena jumper baru hidup. Itu maksudnya bateri kereta anda dah kong. Bila bateri kereta kong, ianya tak dapat mengecaj dan membekalkan kuasa elektrik kepada kereta untuk start enjin. Jadi sila tukarkan bateri anda dengan segera. 



Kereta Sewa Tawau J3

2. Kabel bateri kotor
Bila start saja enjin, langsung tak ada bunyi. crank.. crank.. tak ada, bunyi klik pun tak ada. Ok, ini adalah disebabkan kabel penyambung bateri dan kepala bateri kereta anda sudah berkarat dan kotor. Segala karat dan kekotoran ini akan menyebabkan power dari bateri tak sampai pada kereta anda. Untuk atasi masalah, sila bersihkan kabel dan kepala bateri anda dari segala kekotoran.



Kereta Sewa Tawau J3

3. Spark plug rosak
Bila nak start kereta ada bunyi crank..crank... lampu semua menyala, tapi enjin tak juga hidup-hidup. Ini bermaksud spark plug anda sudah rosak. Bila spark plug rosak, kereta tidak boleh ignite. Jadi jangan panik, telefon mekanik dan suruh mereka tukar spark plug. Kalau nak tahu, spark plug juga adalah antara punca kereta punya pick-up jatuh, terutamanya bila naik bukit. Kita tekan minyak macam mana pun, kereta tetap rasa slow dan berat. Itu petanda awal bagi kerosakan spark plug kereta anda. 



Kereta Sewa Tawau J3

4. Starter rosak
Starter berfungsi untuk menghidupkan kereta dan menggerakkan piston. Bila starter rosak, ia akan kehilangan tenaga untuk menggerakkan sistem pembakaran dalam enjin kereta. Akibatnya, pusing kunci macam mana pun, kereta takkan start. Ya lah, starter kan sudah rosak. Jadi kenalah ganti yang baru secepat mungkin.



Kereta Sewa Tawau J3

5. Fuel filter tersumbat
Bila fuel filter tersumbat, minyak kereta tidak akan dapat masuk ke dalam enjin kereta. Bila minyak kereta tidak dapat masuk ke dalam enjin, sistem pembakaran dan pergerakan piston tidak akan terhasil. Ini masalah kecil sahaja, tapi masalah ini tetap akan membuat kereta anda tidak dapat dihidupkan. Jadi sila pastikan fuel filter anda selalu diperiksa untuk mengelakkan kejadian yang tidak diingini berlaku.



Kereta Sewa Tawau J3

6. Fuel pump rosak
Ini lebih kurang macam sebab no.5 di atas, cuma kosnya pembaikannya lebih besar. Fuel pump berfungsi untuk mengepam minyak dari tangki minyak ke dalam enjin kereta. Bila minyak sudah berada di dalam enjin, barulah spark plug dapat membakar minyak tersebut bagi menggerakkan kereta. Bila pembakaran terjadi barulah kereta boleh bergerak. Sekiranya fuel pump rosak, minyak dari tangki tidak akan dapat dipam masuk ke dalam enjin. Bila tiada minyak, kereta anda tidak dapat dihidupkan.



Kereta Sewa Tawau J3

7. Minyak kereta habis
Percaya atau tidak, ramai pemandu yang tidak alert langsung dengan level minyak kereta mereka. Mereka memandu dengan penuh riang tiba-tiba kereta stop. Bila nak start balik, tak dapat. Kami pernah di telefon oleh penyewa kereta dan mereka mengatakan kereta yang mereka sewa tak boleh start. Bila kami tiba di sana dan memeriksa kereta tersebut, rupa-rupanya minyak tiada. Macam mana kereta mahu start enjin  kereta kalau tiada minyak kan? Jadi kehabisan minyak kereta juga adalah antara sebab kenapa enjin kereta anda tidak boleh start.

Tuesday, 5 August 2014

Kami Ada Hadiah Istimewa Untuk Anda Semua!


Ebook Percuma Kereta Sewa Tawau J3


Hello semua, kami ada hadiah istimewa untuk anda!. Hari ini dah masuk raya yang ke-9, keadaan dah mula kembali normal, tiada lagi keadaan jem yang luarbiasa. Maklum la, ramai orang yang sudah mula bekerja semenjak kelmarin. Murid-murid sekolah pun sudah mula bersekolah seperti biasa.

Di hari selasa ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin mengambil kesempatan untuk memperkenalkan sebuah ebook mengenai tempat-tempat yang menarik di Tawau. Anggaplah ini sebagai hadiah istimewa dari kami untuk anda semua. Biasanya kalau orang datang ke Tawau, tempat yang dituju adalah Pasar Tanjung dan Pasar Gantung sahaja. Ramai sebenarnya yang menganggap Tawau ini tiada tempat menarik dan sangat membosankan berbanding Semporna.

Atas dasar itu kami dengan berbesar hati ingin berkongsi ebook ini secara PERCUMA kepada semua. Di dalam ebook ini ada tersenarai 9 tempat yang sangat-sangat menakjubkan. Anda mungkin tidak sangka ada tempat yang sebegini istimewa di Tawau.

Ebook ini sangat sesuai dibaca oleh mereka-mereka yang bercadang hendak bercuti di Tawau. Bagi yang ada urusan kerja di Tawau juga boleh membaca buku ini. Mana tahu di masa lapang nanti anda boleh pergi melawat salah satu tempat yang disebutkan di dalam ebook ini. 

Pasar Tanjung dan Pasar Gantung memang tarikan yang paling utama di Tawau. Tapi 9 tempat yang disebutkan di dalam ebook ini juga tidak kalah hebatnya. Jadi tunggu apa lagi, sila download ebook yang hebat ini di  link  yang berikut. Percuma sahaja. https://www.dropbox.com/s/gheuu0as7kfedjg/Tawau%20Ebook.pdf jangan lupa kongsikan pendapat anda mengenai ebook ini dengan kami nanti ya. Selamat membaca!

Tuesday, 29 July 2014

Selamat Hari Raya Warga Tawau!

Selamat Hari Raya Dari Kereta Sewa Tawau J3
Selamat Hari Raya Dari Kereta Sewa Tawau J3

Selamat Hari Raya warga Tawau! Kini kita telah pun berada di Hari Raya ke-2. Di kesempatan ini, kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh warga Tawau dan juga seluruh warga Malaysia yang beragama Islam. Semoga hari raya tahun ini membawa seribu keriangan kepada anda semua.

Seperti hari raya yang terdahulu, kami di Kereta Sewa Tawau J3 pada tahun ini memang amat sibuk sekali. Biasalah kalau hari raya, tempahan dan permintaan untuk kereta sewa memang sangat tinggi. Hampir setiap minit telefon akan berbunyi bertanyakan tentang kereta sewa. Untuk makluman, tempahan kereta sewa pada musim perayaan dan juga hari raya akan kami buka sebulan sebelum hari raya tiba. Jadi bila sudah dekat-dekat hari raya, memang kereta sewa sudah habis. Dalam erti kata lain, sudah fully booked.

Ramai yang sangat kecewa bila kami katakan kami sudah tiada kereta sewa yang boleh diberikan. Tapi apa boleh buat. Kami pun terkilan kerena tidak dapat memenuhi keperluan anda semua di musim perayaan ini. Oleh itu kami sangat berharap di tahun depan kami akan ada lebih banyak kereta sewa untuk memenuhi keperluan anda. Dan kalau boleh, sila lah buat tempahan awal untuk musim perayaan tahun hadapan. 

Untuk makluman, kereta kami sudah habis semuanya pada saat ini, iaitu hari raya ke-2. Kami hanya akan ada kereta yang available pada hari raya ke-6 nanti. Terima kasih kepada yang telah menyewa kereta dengan kami sepanjang musim perayaan tahun ini. Semoga kita bertemu lagi di tahun hadapan. Akhir kata, sekiranya ada silap dan salah kami sepanjang tahun ini, kami memohon berbanyak-banyak maaf. Bak kata iklan televisyen kosong-kosong yeaa. Selamat Hari Raya Semua :)

Saturday, 5 July 2014

Sewa Proton Iswara Bajet di Tawau

kereta sewa tawau car rental



Mari sewa Proton Iswara bajet di Tawau. Ya, kali ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 Tawau dengan bangganya memperkenalkan edisi kedua kereta sewa bajet kami. Kereta sewa super Bajet kami yang mula kami perkenalkan pada tahun lepas telah mendapat sambutan yang sangat menakjubkan dari penyewa-penyewa kereta di seluruh Malaysia, Indonesia dan Italy. Selain Malaysia, kami juga ada penyewa kereta yang datang dari Indonesia dan Italy yang datang ke Tawau ini atas urusan bisnes dan percutian.

Okey, berbalik kepada kereta Proton Iswara Bajet kami ini. Keretanya memang sangat memuaskan. Mempunyai keluasan yang cukup besar dan boleh muat 5 orang dewasa dengan begitu selesa sekali. Bahagian bonet pula adalah sebesar bilik stor mini di rumah anda. Tak percaya? Bonet kereta Iswara sedan memang boleh memuatkan banyak barang. Mahu muat beras beratus kilo pun boleh. Cubalah. Orang kata, belum cuba belum tahu kan. Suspension kereta memang mantap, aircond pun boleh tahan sedap. Kalau anda menyewa kereta ini, memang tidak rugi. Sudahlah murah, best lagi.

Mari kita semak rate kereta ini :

1-2 hari = RM75/hari
3-6 hari = RM70/hari
7 hari ke atas = RM65/hari
1 bulan = NEGO

Macam mana? memang hebat dan menakjubkan bukan? Kereta ini sudah banyak berjasa kepada para penyewa-penyewa yang ingin menyewa kereta tetapi bajet kurang. Mereka tidak putus-purtus mengucapkan terima kasih kepada kami kerana sudi menyewakan kereta yang hebat ini pada harga yang cukup rendah. Kami pun berterima kasih kepada mereka kerana sudi menyewa kereta ini dari kami. Keyakinan mereka ke atas kereta Proton Iswara Bajet ini betul-betul membuat kami semakin bersemangat untuk terus memperkenalkan kereta-kereta sewa bajet yang lain di masa yang akan datang.

Sudah tiba masanya pengunjung ke Tawau membayar murah untuk menyewa kereta. Jangan membebankan diri dengan keperluan seperti ini. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 akan cuba dan cuba menurunkan lagi kadar kereta sewa di Tawau ini. Suatu masa dulu, kami juga pernah berada di tempat anda. Memerlukan kereta, tapi sewa pula amat mahal dan sangat membebankan. Zaman itu mungkin akan berakhir tidak lama lagi. Teruskan memberi sokongan kepada Kereta Sewa Tawau J3, dan kami pun akan terus berusaha memberikan kereta-kereta sewa murah yang terbaik untuk anda. Sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang murah dan berkualiti di daerah Tawau, terus saja berhubung dengan kami di talian 014-9669-359. Kami bersedia membantu anda. Dan jangan lupa book kereta Iswara Bajet kami ini ya, memang yang terbaek dari ladang :)

Tuesday, 24 June 2014

Sudah Bersedia Membayar Sewa Kereta Yang Murah Di Tawau?

Kereta Sewa Tawau Car Rental

Sudah bersediakah anda semua membayar sewa kereta yang murah di Tawau? sudah bersediakah? Tahukah anda sekalian bahawa ada orang sebenarnya tidak bersedia membayar sewa kereta yang murah-murah. Pada pandangan mereka, kalau murah, sudah tentu tak bagus. Kalau mahal barulah berkualiti dan bagus. Tapi itu pandangan masing-masing. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 pula ingin bertanya, kalau dapat murah dan bagus macam mana? bersediakah anda untuk membayar dengan murah? bersediakah anda untuk berjimat? bersediakah?

Seperti yang pernah kami katakan dulu, rata-rata penyewa kereta kami selalu mengadu yang sewa kereta di Tawau ini mahal-mahal belaka. Dari kereta yang kecil sampai la pada kereta yang besar, semuanya mahal. Syukurlah kini mereka telah menemui kami di Kereta Sewa Tawau J3. Bukan nak eksyen, tapi memang itulah yang sering disebut-sebut oleh penyewa-penyewa kereta kami. Pada tahun lepas, ada seorang pemuda telah menyewa kereta Toyota Unser dengan kami selama 3 hari. Kami bagi sewa RM180/hari. Dia nak sewa dua buah kereta tersebut, malangnya pada masa itu hanya ada satu saja yang available. Mahu tak mahu dia terpaksa menyewa yang satu lagi dengan orang lain. Pada masa dia kembalikan kereta dia pun membuka cerita yang sewa Toyota Unser dengan orang lain tu RM280/hari, dah la sewa mahal katanya, orang yang bagi sewa tu pula pagi-pagi lagi dah datang ambil kereta, tak sampai pun 36 jam sewa katanya. Ini berikutan orang itu mahu segera memberi kereta itu kepada orang lain pula. Dia memang kesal juga katanya, kalau ikutkan hati dia ingin menyewa dengan kami saja, tapi kami pula kekurangan kereta pada masa itu. Walau bagaimanapun, dia sempat juga memuji kadar sewa kami yang jauh lagi murah. Memang best katanya :)

Penyewa di atas memang bersedia untuk kadar sewa yang lebih murah. Dan sebenarnya ramai lagi penyewa-penyewa kereta di Tawau ini memang mahukan yang murah. Kalau tidak percaya, boleh datang lihat sendiri buku booking kami. Mereka yang pernah menyewa dengan kami dan bakal menyewa dengan kami memang sangat inginkan kadar yang murah. Dan itulah yang kami berikan. Ada orang pernah berkata, kalau ingin berjaya dalam bisnes, kita kena selesaikan masalah orang lain. Jadi apa yang kami buat sekarang ini adalah menyelesaikan masalah penyewa-penyewa kereta di Tawau. Dulu mereka tiada pilihan, kini sudah ada. Kami juga sekarang sedang berusaha menjadi pembekal kereta bagi https://cars.airasia.com, kami belum tahu lagi cara operasinya, tapi apa yang kami tahu, kami tidak berminat mahu menyewakan kereta yang mahal-mahal untuk pelanggan airasia. Kami akan usahakan agar sewa yang kami ada sekarang, itulah sewa yang bakal orang dapat apabila booking kereta di airasia nanti. Tolong doakan ya. 

Jadi tuan-tuan dan puan-puan, sudah bersediakah anda untuk membayar sewa kereta yang lebih murah di Tawau? sudah bersediakah anda untuk berjimat? sudah bersediakah anda untuk bersama-sama kami? Kalau ya, anda sudah membuat pilihan yang bijak. Hubungi kami di talian 014-9669-359 untuk mendapatkan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Anda pasti berpuashati :)

p/s: Klik  HOMESTAY MURAH DI TAWAU untuk mnyewa homestay kami yang paling murah di seluruh Tawau. Memang best, memang berbaloi.

Tuesday, 10 June 2014

Berita tergempar! Penyewa-penyewa Kereta Sewa Di Tawau RUGI Besar!!

Kereta Sewa Proton Waja di Tawau


Berita Tergempar! Ramai penyewa-penyewa kereta di Tawau berasa rugi besar apabila menyedari yang mereka sebenarnya boleh mendapat kereta sewa yang jauh lebih murah lagi di Kereta Sewa Tawau J3. Hal ini pernah diakui oleh ramai penyewa-penyewa kami apabila mengetahui bahawa kami menyediakan kereta sewa pada harga yang lebih rendah serta mengamalkan sistem makin lama sewa, makin murah. 

Sebenarnya ada ramai lagi penyewa-penyewa kereta persendirian di luar sana yang mungkin menawarkan sewa kereta pada kadar yang jauh lebih murah berbanding syarikat-syarikat yang besar. Yang penting bakal penyewa kereta mesti pandai mencari dan jangan tengok di satu tempat sahaja. Survey dahulu di semua tempat dan buat perbandingan harga. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sedia maklum yang ramai di kalangan penyewa kereta yang datang ke Tawau ini bukannya mahu sewa kereta yang mahal-mahal. Yang penting kereta dalam keadaan bagus dan boleh memenuhi keperluan mereka.

Oleh itu, untuk mengelakkan anda semua rugi besar bila menyewa kereta di Tawau ini, survey dulu ya. Contoh paling bagus cuba lihat pada gambar di atas, di mana kami membuat perbandingan antara sewa kereta Proton Waja kami dengan sewa kereta Proton Waja di tempat lain di Tawau. Nampak tak perbezaannya? Lihat penjimatan yang anda semua boleh lakukan apabila membuat survey dahulu sebelum membuat keputusan untuk menyewa kereta.

Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sentiasa akan cuba memberikan kadar sewa kereta yang paling rendah di seluruh Tawau untuk anda semua. Anda boleh membandingkan sewa kereta-kereta yang kami ada dengan sewa kereta-kereta yang lain yang ada di Tawau ini. Anda pasti akan terkejut. Oleh itu, pilihlah kami sekiranya ingin berjimat :)



Thursday, 5 June 2014

Homestay 4 Bilik Yang Paling Murah Di Seluruh Tawau



Ini dia homestay 4 bilik yang paling murah di seluruh Tawau. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 telah menerima begitu banyak maklum-balas daripada penyewa-penyewa kereta kami. Ramai yang mahu menyewa homestay apabila berada di Tawau, tetapi buat masa ini di Tawau belum lagi ada banyak pilihan homestay. Kalau ada pun, sewanya adalah di luar kemampuan.

Atas dasar itu, kami di Kereta Sewa Tawau J3 telah membuat keputusan untuk membuka satu cabang perniagaan lagi selain dari kereta sewa yang selama ini kami telah usahakan dengan jayanya. Bagi memudahkan penyewa-penyewa kereta kami dan juga bakal pengunjung yang bakal datang bertandang ke daerah Tawau ini, kami di Kereta Sewa Tawau J3 dengan ini ingin memperkenalkan homestay kami untuk anda semua. Homestay ini dijamin murah dan mampu dibayar oleh anda semua, Makin lama sewa, makin murah.

Homestay ini mempunyai 4 bilik tidur dan 3 bilik air. Homestay ini memang lengkap dengan segala peralatan untuk kemudahan para penyewa. Untuk maklumat yang lebih lanjut mengenai J3 Homestay Tawau ini, anda semua boleh layari laman blog J3 Homestay Tawau dan juga laman Facebook J3 Homestay Tawau . Semua maklumat mengenai homestay ini ada di sana. 

Rate sewa J3 Homestay ini amat berpatutan. Jom semak,

1 - 2 Malam = RM190
3 -6 Malam = RM180/Malam
7 Malam ke atas = RM170/Malam

Macam mana? Memang berbaloi kan. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 yakin anda semua pasti akan berpuashati dengan rate yang ditawarkan ini. Homestay ini terletak hanya 8 minit dari bandar Tawau dan boleh memuatkan maksimum 16 orang penghuni pada satu-satu masa. Untuk sebarang pertanyaan atau booking, anda semua boleh menghubungi talian J3 Homestay Tawau di 013-5499-359 (sms/whatsapp sahaja). Disamping perkhidmatan homestay yang sangat berpatutan ini, jangan lupa juga menghubungi kami sekiranya anda semua memerlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Kami bersiap sedia memberi perkhidmatan yang terbaik untuk anda semua :)


Tuesday, 3 June 2014

Van Sewa Paling Murah Di Seluruh Tawau

Van oleh Kereta Sewa Tawau J3


Sempena musim cuti sekolah ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin memperkenalkan van sewa yang paling murah di seluruh Tawau. Kami cukup yakin bahawa van yang kami sewakan ini memang yang paling murah di seluruh Tawau dan negeri Sabah. Van ini boleh muat 9-10 orang dewasa, siap ada air-cond lagi. Best kan?

Van ini sesuai disewa oleh mereka-mereka yang ingin pergi ke majlis perkahwinan atau majlis pertunangan. Untuk mereka yang datang beramai-ramai ke Tawau pun sesuai juga untuk menyewa van ini. Pokok pangkalnya, van ini sesuai untuk sesiapa saja dan sesuai untuk apa juga keadaan.

Memandangkan sewa van ini memang yang paling murah di seluruh Tawau, maka tidak hairan la van ini selalu full booked. Jadi untuk memastikan anda tidak kecewa dan tidak terlepas dari menyewa van ini, sila buat booking atau tempahan lebih kurang 1 minggu sebelum tarikh penggunaan. First come, first serve ya bos. 

Buat masa ini, kami di Kereta Sewa Tawau J3 hanya mempunyai sebuah van sahaja. Tapi atas permintaan yang begitu hebat, maka tidak lama lagi kami bakal menambahkan bilangan van sewa kami. Apa pun, terima kasih atas sokongan anda semua. Tanpa anda semua, kami di Kereta Sewa Tawau J3 tidak akan mampu berkembang maju seperti yang anda lihat pada hari ini. Teruskan sokongan anda dan jangan lupa hubungi kami di 014-9669-359 untuk menyewa van yang paling murah di seluruh Tawau ini. Trimas :)



Friday, 2 May 2014

Kereta Sewa Tawau J3 di Kota Kinabalu?

Kereta Sewa Tawau di Kota Kinabalu

Kereta Sewa Tawau J3 ada di Kota Kinabalu (KK) sudah ka? Kami mau sewa kerita baini... itu adalah antara dialog yang biasa kami dapat dari para pemanggil yang ingin menyewa kereta. Kami sebenarnya berasa sangat teruja dan excited kalau ada pemanggil yang tidak putus-putus memberi idea pada kami supaya buka cawangan segera di Kota Kinabalu.

Antara lainnya mereka bagitau yang di KK ada banyak pelancong, ramai yang mau pakai kereta sewa. Sayang betul kata mereka kerana sewa kereta kami murah sangat-sangat tapi hanya ada di Tawau saja. Kami memang teringin mahu meluaskan cawangan hingga ke KK, tapi mungkin belum lagi buat masa terdekat ini. Sabar ya. Ini kerana adalah amat sukar untuk mendapatkan pekerja yang boleh dipercayai bagi menguruskan cawangan itu nanti. Tapi kami akan cuba usahakan.

Buat masa ini biar kami beroperasi di Tawau dulu. Ini pun kadang-kadang tidak menang tangan juga dibuatnya. Tapi kami bersyukur kerana penyewa kereta tidak pernah putus memberi sokongan pada kami. Bagi yang menghantar sms, emel dan whatsapp bagi melahirkan ucapan terima kasih atas perkhidmatan kami, kami ucapkan terima kasih kembali juga. Percayalah, ucapan terima kasih dari anda semua membuat kami semakin bersemangat lagi. Kami amat menghargai anda semua.

Bagi yang ingin kami membuka cawangan di KK, doakan kami supaya hasrat itu cepat tercapai. Kami cuma ingin memberi perkhidmatan yang mampu dibayar oleh semua orang. Kami faham, orang ramai menyewa kereta bukan sebab hendak menunjuk, tapi sebagai satu keperluan. Misi kami adalah untuk memastikan anda dapat menyewa kereta tanpa menitiskan airmata. Kota Kinabalu, ada rezeki nanti Kereta Sewa Tawau J3 pasti akan bertapak di sana. Tunggu ya :)


Thursday, 17 April 2014

Alphard Dan Kereta Sewa Tawau J3

Alphard ini bukan Kereta Sewa Tawau J3 yang punya


Kami di Kereta Sewa Tawau J3 tiada kaitan dengan kereta Alphard di atas. Kereta Alphard itu merupakan kereta yang membawa mendiang YB Datuk Karpal Singh. Pada hari ini, 17 April 2014, kita semua dikejutkan dengan kematian YB Datuk Karpal Singh akibat kemalangan jalanraya. Yang paling mengejutkan kami di sini adalah keadaan kereta Alphard itu yang hancur berkecai. Memang sangat mengerikan. 

Kereta Toyota Alphard Datuk Karpal Singh ini telah bertembung dengan sebuah lori dari arah yang bertentangan. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 sebenarnya sangat kagum dengan kereta berjenama Alphard ini. Tetapi setelah melihat gambar kemalangan di atas, kami mungkin akan berfikir dua kali mengenai kereta ini.

Untuk pengetahuan semua, kami di Kereta Sewa Tawau J3 sering ditanya mengenai kereta Alphard ini. Ramai yang mahu menyewanya dari kami. Tapi buat masa ini kami masih belum terfikir untuk menyewakan kereta jenis ini kepada para pelanggan. Dari segi mewah, kereta ini memang mewah. Tapi dari segi lain-lain rasanya sama saja dengan kereta MPV yang lain kan? lagi pun sewa kereta Alphard ini sangat mahal. Itu yang sempat kami tinjau dari senarai harga operator kereta sewa yang lain di seluruh Malaysia. Bagaimana dengan yang di Tawau? Mahal tak sewa Alphard di Tawau? Mesti anda semua terkejut kan kalau kami kata sewa sebuah kereta Toyota Alphard di Tawau lebih kurang sama macam harga sewa sebuah rumah selama sebulan.

Ini mungkin disebabkan harganya yang mahal, dan mungkin juga alat gantinya yang mahal. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 mungkin akan menyediakan Alphard satu hari nanti untuk disewakan. Tapi kami jamin, harga kami sudah tentu yang paling murah di seluruh Malaysia. Apa pun, kita kembali kepada gambar kemalangan Alphard di atas ini. Semahal mana pun sebuah kenderaan dan se gah manapun brandnya, tapi kalau sudah terlibat dengan kemalangan, pasti hancur berkecai juga. 

Oleh itu, kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin menasihatkan para pembaca semua agar berhati-hati di jalanraya. Anda mampu mengubahnya. Dan kepada mendiang Datuk Karpal Singh, kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin mengucapkan takziah. Malang tidak berbau. Hati-hati di jalanraya dan ingatlah orang yang tersayang.

Saturday, 29 March 2014

Kereta Sewa Tawau J3 dan Miss Call



Hari ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 akan bercerita mengenai miss call. Harap maklum ya, kami tak ada niat nak promosikan handphone Nokia di atas, itu cuma contoh. Kalau nak tahu, purata jumlah panggilan telefon yang kami terima dalam sehari melebihi 50 panggilan. Ada yang buat panggilan telefon untuk minta kereta sekarang, ada pula yang call untuk booking di masa hadapan. Kadang-kadang dalam 1 masa boleh serentak hingga 7-8 panggilan telefon yang kami terima. 

Kerana begitu banyak panggilan yang kami terima, maka tidak hairan la banyak jugak miss call yang kami dapati di voice message kami. Untuk makluman, kami telah install sistem sms autoresponder pada handphone kami. Mana-mana customer yang call pada masa kami sedang sibuk di talian (atau sedang memandu) akan menjadi miss call dan anda akan menerima sms secara automatik mengatakan yang talian kami sedang sibuk, sila tinggalkan pesanan melalui sms/whatsapp.

Mana-mana yang kami sempat call balik, kami akan call. Paling tidak pun, kami akan sms balik. Tapi ada juga customer yang memang tidak suka pada sms kan, mereka ini akan call hingga berpuluh-puluh kali walaupun sms sutoresponder kami sudah menghantar message yang mengatakan talian kami sedang sibuk. Akibatnya, miss call yang kami dapat akan mencecah hingga ke berpuluh-puluh panggilan. Kadang-kadang trauma juga melihatnya.

Nasihat kami pada pelanggan-pelanggan sekalian, jika tidak dapat hubungi kami melalui call, anda juga sebenarnya boleh menghubungi kami melalui sms dan whatsapp. Kami sebenarnya lebih prefer sms dan whatsapp kerana ada bukti bertulis dalam handphone kami dan juga handphone anda mengenai booking yang telah anda buat. Kadang-kadang kalau call ni, ada juga pelanggan yang boleh buat-buat lupa bila kita hantar kereta sewa pada dia.

Kami kalau boleh tidak mahu panggilan anda semua menjadi miss call, syarikat telco juga yang untung nanti. Tapi kami harap anda semua juga, setelah call 10x tak terjawab, tolonglah reply semula sms autoresponder kami. Setelah kami selesai bercakap dengan pelanggan yang terdahulu call, kami akan hubungi anda semula. Apa pun, terima kasih yang tidak terhingga kerana sudi membuat panggilan kepada kami di Kereta Sewa Tawau J3. Kami yakin, anda memilih kami kerana kami yang terbaik di mata anda. Semoga sokongan anda semua terhadap perkhidmatan kereta sewa kami di daerah Tawau ini akan berkekalan sehingga ke akhirnya. Terima kasih dan maaf atas semua miss call yang tak terjawab itu ;)

Saturday, 15 March 2014

Doa Untuk Pesawat MH370 Dari Kami Di Kereta Sewa Tawau J3


Doa untuk pesawat MH370 dari kami di Kereta Sewa Tawau J3 tidak pernah putus sejak ia diumumkan "hilang" pada minggu lepas. Pesawat malang yang sepatutnya mendarat di Beijing pada jam 6.30 pagi 8 Mac lalu ini telah hilang begitu sahaja.

Walaupun kami di Kereta Sewa Tawau J3 sibuk menguruskan kereta-kereta sewa kami dan juga menguruskan tempahan yang tidak henti-henti sejak minggu lepas, tapi kami juga tidak pernah melepaskan peluang mendapatkan info mengenai pesawat MH370 ini.

Baru sebentar tadi Perdana Menteri kita telah mengumumkan yang pesawat ini telah dirampas.  Ini merupakan satu berita yang membawa kelegaan kepada kami di sini. Harapan kami di Kereta Sewa Tawau J3 adalah agar pesawat MH370 ini dijumpai dengan selamat. Bagi semua penyewa-penyewa kereta kami dan pelanggan-pelanggan kami yang kami hormati, marilah kita sama-sama berdoa agar pesawat malang ini dijumpai dengan segera. Semoga doa kita semua akan dimakbulkan Tuhan.



Saturday, 1 March 2014

Promosi Toyota Unser Kereta Sewa Tawau J3

Promosi Unser Kereta Sewa Tawau J3

Sempena bulan Mac ini, Kami di Kereta Sewa Tawau J3 akan mengadakan promosi istimewa untuk kereta Toyota Unser kami. Untuk makluman, kereta Toyota Unser ini merupakan sebuah kereta MPV yang sangat hebat dan boleh memuatkan 8 orang penumpang dewasa tanpa sebarang masalah.

Promosi selama 10 hari ini akan bermula esok (3 Mac 2014) dan tamat pada 12 Mac 2014. Jadi warga Tawau yang memerlukan MPV pada kadar sewa yang murah, boleh lah hubungi kami di talian 014-9669-359. Pada mereka yang bakal berkunjung ke Tawau pada awal bulan Mac ini juga, jangan lepaskan peluang keemasan ini. Sewa kereta Unser tersebut hanya RM170/hari dan sekiranya anda menyewa lebih dari 3 hari, sewa kereta tersebut adalah serendah RM150/hari sahaja. Yang menariknya, kami di Kereta Sewa Tawau J3 juga akan memberikan isian petrol percuma (1/2 tank) sekiranya anda menyewa kereta tersebut selama 4 hari dan ke atas.

Jadi jangan tunggu lama-lama kerana kami yakin promosi ini pasti akan menggegarkan bandar Tawau bermula dari 2 haribulan Mac nanti. Sekiranya anda ingin membuat tempahan, sila hubungi kami di Kereta Sewa Tawau J3 dengan segera di talian 014-9669-359. Selain dari kereta Toyota Unser, kami juga mempunyai banyak pilihan kereta-kereta sewa yang lain pada harga yang cukup murah. Jadi jangan lupa hubungi kami ya, trimas :)

Friday, 14 February 2014

Nak Cancel Booking Sewa Kereta?

Kereta Sewa Tawau J3

Hari ini kami di Kereta Sewa Tawau J3 akan membincangkan mengenai isu nak cancel booking sewa kereta. Kalau mau tahu, isu cancel ni memang sangat memeningkan kepala, lebih-lebih lagi kalau customer cancel booking pada saat-saat akhir. Atau dalam erti kata lainnya, kensel last minit.

Benda ini sudah beberapa kali terjadi pada kami. Bayangkan, kami sudah reserve kereta sewa berkenaan dan tidak menerima lagi booking yang lain, tapi akhirnya orang yang awal-awal book ini telah cancel. Ada yang baik hati memberitahu. Tapi ada juga yang sungguh tidak bertanggungjawab dan diam-diam sahaja. Kami dah sampai airport menunggu dan menunggu tapi si DIA tidak muncul-muncul. Bila di call, barulah dia cakap dia nak cancel sewa kereta berkenaan. Sadis kan?

Untuk pelanggan yang begitu, dia akan kami blacklistkan. Itu saja yang mampu kami lakukan. Tapi bermula dari bulan Mac 2014, Kereta Sewa Tawau J3 akan menggunakan sistem slip dan penalti. Kami akan hantar slip confirmation kepada semua yang sudah confirm menyewa kereta dengan kami. Itu merupakan bukti black & white penyewaan kereta. Pelanggan boleh cancel dalam tempoh 48 jam sebelum tarikh penyewaan tersebut. Sekiranya ada yang cancel senyap-senyap, maka denda dan penalti sewa sehari akan kami kenakan. Sekiranya tiada tindakan untuk membayar denda dari pihak pelanggan yang tidak bertanggungjawab ini, maka slip ini kami akan ajukan kepada laporan polis yang akan kami buat.

Kepada pelanggan Kereta Sewa Tawau J3 yang jujur, anda semua tidak perlu risau. Ini merupakan langkah yang kami ambil untuk menyekat perbuatan tidak bertanggungjawab sesetengah individu yang suka melakukan perkara yang menyusahkan orang lain. Kami sangat berterima kasih kepada pelanggan-pelanggan setia kami yang jujur dan saling bekerjasama dengan kami. Tanpa anda semua, Kereta sewa Tawau J3 tidak akan wujud.

Sekali lagi, terima kasih pada anda semua. Dan kepada bakal-bakal pelanggan yang kami hormati, sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau, sila hubungi kami Kereta Sewa Tawau J3 di talian 014-9669-359. Kami jamin anda pasti berpuashati :)

Thursday, 30 January 2014

Kereta Sewa Tawau J3 Mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina Kepada Semua

Selamat Menyambut Tahun Baru Cina


Kami di Kereta Sewa Tawau J3 ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada semua pelanggan-pelanggan dan sahabat-sahabat kami yang menyambut perayaan Tahun Baru Cina. Semoga Tahun Baru kali ini ada membawa banyak ong dan tuah untuk semua. Dan jangan lupa kan kami sekiranya anda memerlukan kereta sewa yang paling murah di seluruh Tawau Ya. Gong Xi Fa Cai!!!

Friday, 17 January 2014

Kereta Sewa Tawau J3 di Tahun 2014


Selamat tahun baru 2014 dari kami di Kereta Sewa Tawau J3. Pada hari ini sudah genap 17 hari kita semua berada di tahun 2014. Kami di Kereta Sewa Tawau J3 semakin bersemangat mahu memberikan yang terbaik kepada para penyewa-penyewa kereta kami di tahun baru ini.

Kalau nak tahu, kami di Kereta Sewa Tawau J3 masih lagi seperti yang dahulu. Kami masih lagi mengekalkan kedudukan kami sebagai peneraju perkhidmatan kereta sewa di Tawau yang menawarkan harga sewa yang paling rendah sekali. Kami lakukan ini semua untuk anda semua.

Ramai yang bertanya, dah tahun baru ni takkan tak nak naikkan harga. Bagi kami yang paling penting anda semua tidak terbeban. Kereta sewa bukanlah satu kehendak, tapi merupakan satu keperluan. Untung sikit-sikit dah lah. Yang penting anda semua tidak terbeban dan dalam pada masa yang sama anda dapat menikmati perkhidmatan kereta sewa yang terbaik dari kami di Kereta Sewa Tawau J3.

Jadi di tahun baru 2014 ini kami akan meneruskan misi kami dalam memberikan perkhidmatan kereta sewa yang terbaik dan termurah di seluruh Tawau untuk anda. Semoga anda semua teruskan memberi sokongan kepada kami ya. Terima kasih :)